1 hét alatt vitte el Ildikó lányát a vírus. Felfoghatatlan fájdalom, mindkét lányát elvesztette fél év alatt


1 hét alatt vitte el Ildikó lányát a vírus. Felfoghatatlan fájdalom, mindkét lányát elvesztette fél év alatt



Ép ésszel képtelenség felfogni azt a fájdalmat, ami Németh Józsefné szívét emészti: mindössze hét nap különbséggel veszítette el a két kisebbik lányát nemrégiben: a testvérekkel a korona vírus végzett.


– A 31 éves Erikámnak epehólyagműtétje volt tavaly októberben. Úgy tűnt, egy ideig minden rendben megy, november közepére viszont lebetegedett. Fulladt, még a boltba sem tudott elmenni. 18-án bement a kórházba, pozitív lett a tesztje, másnap már lélegeztetőgépre is került. 13 napig tartották mélyaltatásban, december elsején pedig kaptuk a lesújtó hírt, hogy meghalt – mesélte a Blikknek tarnaörsi otthonában az édesanya, Ildikó (58).


Mindeközben a másik lányának, Nikolettának (†33) egy úgynevezett lipóma, azaz zsírdaganat alakult ki a fejében, amit egy rutinműtét során eltávolítottak. November 20-án kellett visszamennie varratszedésre, de addigra már ő sem érezte jól magát, a korona vírus-tesztje pedig neki is pozitív lett.


– Amikor bement a varratszedésre, a húgát már az intenzíven ápolták. Nagyon sírt, hogy mi lesz velük. „Anya, itt vagyok a sürgősségin, beteg a tüdőm” – ezt mondta utoljára. Három nap múlva pedig örökre lehunyta a szemét. Erikával pedig még akkor beszéltünk, amikor bement a kórházba. Azt mondta, vigyázzak a gyerekeire és azt üzente, hogy nagyon szeret bennünket – zokogott Ildikó, akinek borzasztóan fáj, hogy még elbúcsúzni sem tudott tragikus sorsú gyerekeitől. Hiába beszélt az orvossal a kórházban, hogy legalább öt percre engedjék be hozzájuk, a járvány miatt erre nem volt lehetősége. A búcsúztatásukat egy hét különbséggel tartották, de a vírushelyzet miatt még a koporsóban sem láthatta őket. Nikoletta temetését akkor tartották, amikor a húga még élt.


– Erika nem tudott a testvére haláláról, altatásban volt, így legalább nem ezzel a tudattal kellett itt hagynia a földi életét. Egyébként egyiküknek sem volt semmilyen komoly betegsége, elképzelhető, hogy a covidot egymástól kapták el. Azt érzem, hogy az én életemnek is vége lett azzal, hogy a két lányomat egyszerre elveszítettem. Most a két másik gyermekem és az unokáim próbálják tartani bennem a lelket. Négy gyerek maradt félárván a tragédia után. Egy hét alatt vitte el a lányaimat a covid, erre nincsenek szavak. Tisztességes, becsületes és jó édesanyák voltak és legfőképpen jó gyermekek voltak a szüleikhez. Ennek nem így kellett volna lennie – tette hozzá az asszony.


A cukorbeteg és a vérnyomásával küszködő Németh Józsefné Ildikó 43 éve él együtt a férjével, aki jelenleg alkalmi munkákat vállal. Az asszony mindennap kilátogat a temetőbe, de a fájdalma az idő előrehaladtával sem enyhül.


Méltó sírt emelne nekik

A szerény körülmények között élő családanya szeretne méltó síremléket állítani a lányainak, de jelenleg ehhez nincs elég pénzük. Aki támogatná őket, az alábbi számlaszámon megteheti: 69400702-15616371