1 hétig bulizott.. a kislányát otthon hagyta, aki eközben éhen halt.


1 hétig bulizott.. a kislányát otthon hagyta, aki eközben éhen halt.



Az utóbbi időben egyre többször lehetett olyan híreket olvasni, amiben kiskorú gyermekek vesztették életüket felelőtlen szülők miatt. Elképzelhető, hogy a járványhelyzet miatt megborult az emberek elméje, és már a legapróbb problémák is kihozzák őket a sodrukból. Természetesen ez nem mentség a viselkedésükre, viszont nagyban befolyásolja az eseményeket. A közelmúltban pedig egyre többen vallottak arról, hogy megbánták, hogy szülőkké váltak és ha visszatekerhetnék az időt, nem vállalnának.


Korábban írtunk egy kislányról, akit szülei jeges víz alá tartottak, mert bepisilt, de olyan esetről is posztoltunk már, mikor egy másikat forró víz alá dugtak büntetés gyanánt. Mai cikkünkben egy 18 éves édesanya esetét meséljük el, akinek kislánya éhen halt. A fiatal nő egy teljes hétre hagyta el az otthonát, hogy megünnepelje 18. születésnapját a barátaival, ám ez idő alatt gyermekét felügyelet nélkül hagyta. Amikor a nő kibulizta magát és hazament, akkor szembesült vele, hogy lánya már nem él.


Verphy Kudi 16 éves volt, mikor világra hozta első kislányát, Asiah-t. A gyermek apjáról nincsenek információk, így Verphy egyedül “nevelte” a gyereket. A lány határozottan nem volt felkészülve az anyaságra, ezért nem tudta, hogyan kell gondozni egy babát.

 

A Brightonban élő tinédzser még 2019. decemberében indult el az éjszakába, hogy megünnepelje a születésnapját. Összesen hat napot töltött távol az otthonától, s ez idő alatt több városban is megfordult. A városi térfigyelő kamerák Londonban, Coventryben és Soulhillben rögzítették őt.



December 11-én reggel 6 órakor tért vissza az otthonába. Pár perccel később arra lett figyelmes, hogy a gyermeke nem mozog. Azonnal hívta a mentőket és azt mondta a diszpécsernek, hogy a lánya eszméletlen. A mentősök azonnal a kórházba szállították a 20 hónapos gyermeket, bár már a helyszínen holtnak nyilvánították. A boncolás során kiderült, hogy a halál oka kiszáradás és éhezés volt. Az orvosok azt is megerősítették, hogy a lánynak influenzája volt.



Verphy és lánya 11 hete éltek az YMCA Downslink Group által kijelölt lakásban. Ez egy Brighton városa által finanszírozott program, mely családtámogatást kínál a rászorulóknak. Az emberek önálló lakásokat kapnak, de egyes helyiségeket közösen használják. Az épületben ügyeletes alkalmazottak is vannak. Eddig még nem derült ki, hogy látogatta-e valaki Asiaht miközben anyja távol volt.



A lány édesanyjának nem volt kirendelt szociális felügyelője, viszont az alkalmazottaknak mindig az épületben kellett lenni. Egyelőre még tisztázatlan, hogy miért nem ellenőrizte senki a gyereket, mikor rájöttek, hogy az anya nincs az épületben. A 18 éves Verphy bűnösnek vallotta magát, és 2019. decemberében vádat emeltek ellene.


Isten nyugosztalja picurka lelkét. Legyen neki könnyű a föld!