3 perce jött a súlyos váratlan hír, ezeket a korlátozásokat vezetik be Húsvétra


3 perce jött a súlyos váratlan hír, ezeket a korlátozásokat vezetik be Húsvétra

( Kép: illusztráció )


Húsvét előtt megnövekszik a boltok forgalma, a járvány elleni védekezésről azonban nem szabad elfelejtkezni. Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tagvállalatai ezért a vásárlók együttműködését kérik.


Az OKSZ tagvállalkozásai azzal számolnak, hogy a Húsvéti ünnepek előtt többen fognak vásárolni a kereskedelmi egységekben. A jelenlegi helyzetben azonban a Húsvéti bevásárláskor is fokozottan ügyelni kell a járvány elleni védekezésre – olvasható a szövetség közleményében, amelyben leszögezték: ahogy eddig is, az OKSZ tagvállalkozásai minden tőlük telhetőt megtesznek a vásárlók és a munkatársak biztonsága érdekében.


A vásárlók együttműködését kérikA járvány elleni védekezést szolgáló előírások betartása érdekében ugyanakkor továbbra is a vásárlók együttműködését kéri az OKSZ. Így kötelező a maszk helyes viselete, illetve arról sem szabad elfelejtkezni, hogy az üzletek legkésőbb 19 órakor bezárnak (2021. április 2-án nagypénteken:egész nap  ZÁRVA). Utóbbi miatt kérik a vásárlókat, hogy ne hagyják az utolsó pillanatokra a bevásárlást, a rövidebb nyitvatartás okán tervezzenek előre, és lehetőleg egyedül látogassák a boltokat.