4 nappal a második Covid oltása után hunyt el a 39 éves sebész technikus – semmilyen alapbetegsége nem volt


4 nappal a második Covid oltása után hunyt el a 39 éves sebész technikus – semmilyen alapbetegsége nem voltAz utóbbi egy-két évben szinte semmi másról nem lehet olvasni, csak a koronavírus járványról, hogy hányan fertőződtek meg, hányan hunytak el, hányat kellett lélegeztetőgépre tenni, milyen gyorsan terjed, kiket veszélyeztet jobban, hány mutáns variánsa alakult ki, van-e rá vakcina, ha igen mikor érkezik és így tovább. Most már elmondható, hogy elég sok vakcina érkezett, amivel elkezdték beoltani az embereket.


Persze van egy rangsor, ami alapján oltanak és természetesen a fiatalabbak vannak a végén. A legelső helyen az egészségügyben dolgozók álltak, hisz ők nap, mint nap a frontvonalnál állnak és küzdenek az emberek életéért. A 39 éves Kassidi Kurill is azok közé tartozott, aki első körben kaphatta meg a védőoltást, mivel plasztikai sebészeten dolgozott.Kassidi február 5-én kapta meg a Moderna vakcina második dózisát majd arról panaszkodott a szüleinek, hogy úgy érzi nagyon felgyorsult a szívverése. Úgy gondolta célszerűbb bemenni az ügyeletre és megvizsgáltatni magát.


A sebészeti technikusként dolgozó nőnél egy percig sem volt kérdés, hogy beadatja az oltást, hiszen szülei és gyermeke no meg munkahelye miatt is indokolt volt. Az első oltás beadásánál semmilyen mellékhatást nem érzett, egyedül csak a karja fájt, de ez normális volt. A második után viszont megbetegedett.

 

Apja, aki nyugdíjas vadászpilóta elmesélte, hogy lányával és 9 éves unokájával egy fedél alatt laktak, és egyik reggel Kassidi arra panaszkodott, hogy nagyon ver a szíve. Később elkezdte fájlalni a karját, melybe az oltást kapta, majd észrevette, hogy hiába iszik, nem tud elmenni mosdóba.Kassidi másnapra valamivel jobban érezte magát ezért elment vásárolni nővérével, Kristinnel, de este megint rosszul lett. Családját nagyon aggasztotta a dolog, de a munkahelyén szinte mindenkinek influenzaszerű tünetei voltak, ezért úgy vélték ez normális. A következő két nap során Kassidi végig feküdt, ám olyan lázasnak érezte magát, hogy megkérte apját vigye be a kórházba. Odaérve megállás nélkül kezdett hányni, ami megint csak aggodalomra adott okot.“Vérvizsgálatot végeztek rajta, majd mikor visszatértek, azt mondták, hogy nagyon-nagyon beteg, sőt a mája is leállt” – emlékezett vissza Alfred.


“Olyan mélyen érintett, hogy először nem is mertem elmondani a feleségemnek.” – folytatta az édesapa.


A 39 éves Kassidit ezután a murrayi Intermountain Orvosi Központba szállították, hogy májátültetést végezzenek rajta. Mindkét szülő felajánlotta mája egy részét, hogy ezzel megmentsék a lányukat. Sajnos azonban időközben Kassidi veséje, majd szíve is leállt. Mint kiderült semmilyen alapbetegsége nem volt, ami miatt ez bekövetkezhetett volna.


“Egészséges volt, boldog és aktív. A legjobb anya, akit valaha láttam” – mesélte az édesapja.


Egy teljes boncolást el kellett végezni rajta, hogy kiderüljön mi okozta a komplikációt. Egyelőre még nem közölték az eredményeket. Alfred azt mondta, hogy ameddig be nem bizonyítják az ellenkezőjét, ő azt mondja a vakcina tehet az egészről.


Kassidi egyetlen gyermeke, Milli továbbra is a nagyszüleinél van, mivel apja a Nemzeti Gárda tagja, aki gyakran szolgál a tengerentúlon.


Nem ez volt az első ilyen eset, ugyanis három másik utahi is elhunyt miután megkapták az oltást. Egy 65 év feletti hölgy januárban megkapta a Pfizer oltást, és még abban a hónapban el is hunyt. Egy másik 65 év feletti szintén ugyanezt az oltást kapta és februárban jelentették be halálát. Egy ismeretlen korú nő ugyanígy járt még januárban valamint egy 30-as éveiben járó nő a Moderna vakcinától hunyt el februárban.