Elgázolt egy embert Gáspár Zsolti..A karjai között halt meg Béla bácsi


Elgázolt egy embert Gáspár Zsolti..A karjai között halt meg Béla bácsi



Több mint 25 év után vallott élete egyik legmegrázóbb és legfájdalmasabb időszakáról Gáspár Zsolti. A műsorvezető még 1995 szeptemberében halálos balesetet okozott, amikor is az autójával elütött egy helybéli embert.


Nagy port kavart az eset

Zsolti a tragédiát máig nem tudta feldolgozni, ami ráadásul akkora port kavart, hogy még a megyei hírlap is címlapra tette a halálos baleset hírét, számol be róla a Blikk. A Farm VIP műsorvezetője eddig nem beszélt a szörnyűségről. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.


Még sosem beszélt erről

“Talán még sosem beszéltem erről… Volt egy nagy balesetem, elütöttem egy bácsit, aki meghalt sajnos. Én voltam a hibás, el is ítéltek érte” – árulta el Hajdú Péternek Zsolti, aki csak nehezen találta a szavakat, amikor a fájdalmas emléket felelevenítette.

 

Gyorsabban ment a kelleténél

“Megmondom őszintén, egy kicsit gyorsan mentem az autóval, aztán jött az öreg a biciklivel, és vagy elkanyarodott, vagy nem is tudom, mi történt, volt egy kis filmszakadás, és pont elkaptam a Béla bácsit. Ismertem őt, a nagyapám barátja volt, együtt dolgoztak. Ott halt meg a kezeimben, ez nagy tragédia, a mai napig kísért” – vallotta Zsolti.


 

Elítélték, de kegyelmet kapott

Gáspár Zsoltit akkor a bíróság egy év hat hónap börtönre ítélte, ám a kilencvenes évek végén a család kegyelmi kérvényt nyújtott be, amit az akkori köztársasági elnök, a néhai Göncz Árpád meg is adott, így a ifjabbik Gápsár testvérnek nem kellett börtönbe mennie.



Akkor született a kislánya

“Beadtunk egy papírt, hogy akkor született meg a kislányom, az addigi tevékenységemet is leírtuk, ahogy azt is, hogy fiatal vagyok, eddig rosszat nem tettem, nem ittam, nem drogoztam.”

 

Józan volt, amikor a baleset történt

“Akkor is, amikor a baleset történt, teljesen józan voltam” – részletezte a történteket Hajdú Péternek Zsolti, aki azt is eláruta, a baleset annyira megviselte, hogy két évig haza sem tudott menni Nógrádmegyerre, egy unokatestvérénél húzta meg magát akkor.

 

Nem bírt hazamenni

Ennek nyilván az is volt az oka, hogy Zsolti a balesetet követően nem volt túl népszerű a környéken és sokan fel is háborodtak azon, hogy a halálos gázolást követően nem kellett végül börtönbe mennie.

 

Máig nem dolgozta fel teljesen

Zsolti ennek ellenére nem tagadja, hogy máig nem tudta feldolgozni ezt a tragédiát és gyakran eszébe jutnak a fájdalmas pillanatok.

 

Gyakran eszébe jutnak a szörnyű pillanatok

“Hajnalban felkelek és újra látom a balesetet. Nem tudom kitörölni, magamban még mindig nincs letisztázva ez az egész. A férfi családja a mai napig nem bocsátott meg, pedig bocsánatot kértem, adtam nekik kártérítést is. Tudom, sokat nem értek vele, de a lelkemnek jobb volt. Most annyit tudok segíteni az özvegynek, hogy minden héten eljuttatok neki egy csomagot – mondta el Zsolti.