Elgázolt egy embert Gáspár Zsolti..A karjai között halt meg Béla bácsiTöbb mint 25 év után vallott élete egyik legmegrázóbb és legfájdalmasabb időszakáról Gáspár Zsolti. A műsorvezető még 1995 szeptemberében halálos balesetet okozott, amikor is az autójával elütött egy helybéli embert.


Nagy port kavart az eset

Zsolti a tragédiát máig nem tudta feldolgozni, ami ráadásul akkora port kavart, hogy még a megyei hírlap is címlapra tette a halálos baleset hírét, számol be róla a Blikk. A Farm VIP műsorvezetője eddig nem beszélt a szörnyűségről. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.


Még sosem beszélt erről

“Talán még sosem beszéltem erről… Volt egy nagy balesetem, elütöttem egy bácsit, aki meghalt sajnos. Én voltam a hibás, el is ítéltek érte” – árulta el Hajdú Péternek Zsolti, aki csak nehezen találta a szavakat, amikor a fájdalmas emléket felelevenítette.

 

Gyorsabban ment a kelleténél

“Megmondom őszintén, egy kicsit gyorsan mentem az autóval, aztán jött az öreg a biciklivel, és vagy elkanyarodott, vagy nem is tudom, mi történt, volt egy kis filmszakadás, és pont elkaptam a Béla bácsit. Ismertem őt, a nagyapám barátja volt, együtt dolgoztak. Ott halt meg a kezeimben, ez nagy tragédia, a mai napig kísért” – vallotta Zsolti.


 

Elítélték, de kegyelmet kapott

Gáspár Zsoltit akkor a bíróság egy év hat hónap börtönre ítélte, ám a kilencvenes évek végén a család kegyelmi kérvényt nyújtott be, amit az akkori köztársasági elnök, a néhai Göncz Árpád meg is adott, így a ifjabbik Gápsár testvérnek nem kellett börtönbe mennie.Akkor született a kislánya

“Beadtunk egy papírt, hogy akkor született meg a kislányom, az addigi tevékenységemet is leírtuk, ahogy azt is, hogy fiatal vagyok, eddig rosszat nem tettem, nem ittam, nem drogoztam.”

 

Józan volt, amikor a baleset történt

“Akkor is, amikor a baleset történt, teljesen józan voltam” – részletezte a történteket Hajdú Péternek Zsolti, aki azt is eláruta, a baleset annyira megviselte, hogy két évig haza sem tudott menni Nógrádmegyerre, egy unokatestvérénél húzta meg magát akkor.

 

Nem bírt hazamenni

Ennek nyilván az is volt az oka, hogy Zsolti a balesetet követően nem volt túl népszerű a környéken és sokan fel is háborodtak azon, hogy a halálos gázolást követően nem kellett végül börtönbe mennie.

 

Máig nem dolgozta fel teljesen

Zsolti ennek ellenére nem tagadja, hogy máig nem tudta feldolgozni ezt a tragédiát és gyakran eszébe jutnak a fájdalmas pillanatok.

 

Gyakran eszébe jutnak a szörnyű pillanatok

“Hajnalban felkelek és újra látom a balesetet. Nem tudom kitörölni, magamban még mindig nincs letisztázva ez az egész. A férfi családja a mai napig nem bocsátott meg, pedig bocsánatot kértem, adtam nekik kártérítést is. Tudom, sokat nem értek vele, de a lelkemnek jobb volt. Most annyit tudok segíteni az özvegynek, hogy minden héten eljuttatok neki egy csomagot – mondta el Zsolti.