Gáspár Zsolti megölte Béla bácsit, akinek nem sokkal később a fájdalomba belehalt a fia is..200 ezer forinttal szúrta ki a szemét a..Könnyfakasztó módon elevenítette fel élete nagy tragédiáját a LifeTV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában Gáspár Zsolti.


Ahogy arról a ripost is beszámolt, a tévés 1995-ben gázolt halálra egy idős embert, ám úgy tűnik, nem mindenben mondott igazat, amikor a műsorban beszélgetett a történtekről. Zsolti ugyanis többször megemlítette, hogy a baleset áldozatát Bélának hívják, és a férfi azóta szeretetotthonban élő özvegyéről is elmondta, 26 év elteltével is minden héten csomagot küld neki.


A helyi megyei lap annak idején címlapján számolt be a balesetről: „Vasárnap kevéssel 14 óra előtt G. Zsolt (...) személygépkocsijával Nógrádmegyerben, a Petőfi úton elütötte B. József helyi lakost. A gyalogos a kórházba szállítás közben elhalálozott.” De akkor kicsoda Béla bácsi?


„A férjem testvére volt... – mondta a nógrádmegyeri otthonban élő Balázs Józsefné, Ica néni. – Szégyellje magát a Zsolt, ha azt sem tudja, kit ütött el!”


Az özvegy akkor is felháborodott, amikor meghallotta, hogy az ifjabbik Gáspár fivér azt állította, minden héten csomagot küld neki.


„Ugyan már... Az unokatestvére, a zöldséges pár alkalommal küldött egy kis csomagot, de komolyan azt gondolta, hogy azzal egy családot kárpótol? – fakadt ki az özvegy, aki élete szerelmét veszítette el azon a szörnyű délutánon. – Amikor a baleset volt, miért szaladt el Zsolti? Miért nem a mentőt hívta? – vádol még ma is Ica néni. – Azt mesélik, egyből az apját kereste, rohant hozzá. Egy jó szót nem adott nekünk, a családnak, ráadásul az apja elkiabált engem minden piszoknak a temetőben. Hát milyen dolog ez?”


Zsoltit elítélték, egy év hat hónap börtönbüntetést kapott, ám kérvényt írtak, s az akkori köztársasági elnök kegyelemben részesítette, így egy pillanatot sem töltött rács mögött. Ica néni úgy emlékszik, 200 ezer forintot adott a baleset után.


„Mit gondolt, hogy ennyivel egy családot meg lehet vásárolni? Azt mondta a tárgyaláson, felajánl nekünk egymillió forintot. Hát, én sosem láttam azt a pénzt, de mindegy is, úgysem hozta volna vissza a férjemet – kesergett az idős asszony, akit nem vigasztal, hogy az ifjabbik Gáspárt máig emészti a bűntudat. – Ezt nem lehet megbocsátani, halálra gázolt egy erős embert. Rettenetes törés volt, a fiam is tönkrement, nem sokkal később, 46 évesen meg is halt, azóta sem tudok magamhoz térni a szörnyűségekből. Amikor a nagy baj volt, Zsolti nem szólt egy jó szót se, higgyék el, nem számolt ő el semmivel!”


Ica néni azóta a tévét is elkapcsolja, ha meglátja Gáspár Zsoltot a tévében.


„Ők szerepelnek az apjával a tévében, élik a sztáréletet, én pedig itt maradtam egyedül. Hát hol az igazság? Öt éve vagyok az otthonban, nem maradt senkim, akihez haza tudnék menni, aki ápolna, segítene – mondta szomorúan az özvegy. – Ha Zsolt vagy az apja feltűnnek a tévében, elkapcsolok, nem érdekelnek. Győző pár éve volt itt fellépni, és megkérdeztek előtte, hogy jöhet-e. Vele nincs is bajom, jó műsort csinált. Tulajdonképpen már harag sincs bennem, mert nem hozza vissza a szerettemet, de megbocsátani sem tudok soha. Egyedül maradtam, és ki tudja, hogy élnék most, ha nem történik meg mindez?”


Gáspár Zsolti a LifeTV műsorában arról is beszélt, a tragédia után két évig nem tudott hazamenni Nógrádmegyerre. Ica néni úgy meséli, azt próbálta elhitetni velük, hogy börtönben van.


„Nekünk ezt mondta, közben Pesten lakott. Közel a fiamhoz, aki látta is őt. Mondhatott bármit, én tudtam, hogy nem a börtönben van, egyszer a fiam meg is mutatta, melyik lakásban lakik. Megúszta az egészet.. ” – mondta szomorúan az özvegy a Blikknek.