Holnap erős hidegfront tör be, jövőhétre havazás várható


Holnap erős hidegfront tör be, jövőhétre havazás várható



Ma este mediterrán ciklon érte el hazánkat, mely reggelig a déli területeken akár 30-40mm csapadékot is okozhat. Szombaton országszerte enyhe idő lesz, sokfelé 15-16 fokkal.


Vasárnap hidegfront éri el térségünket, ennek köszönhetően északnyugat felől megerősödő északi széllel hideg levegő áramlik fölénk. Továbbá a front csapadékot is okoz. Zápor, eső, a hegyekben esetleg havas eső, hó is eshet.

A front mögött tartósan északias áramlás alakul ki, ami a héten biztosan kitart, de a jelenlegi számítások szerint, akár a hónap végéig is elhúzódhat az átlagnál hidegebb időjárás.

A hét első felében hazánk ciklonok peremén helyezkedik majd el, ami változékonyabb időt hoz majd. Az északias légmozgás élénk lesz, a hajnalok fagyosak és nappal is 4-7 fok között mérhetünk.


A hét második felében már több forgatókönyv lehetséges, melyek egy mediterrán ciklon érkezésével is számolnak. Egyelőre még bizonytalan a pályája és a csapadék halmazállapota is, de megvan az esélye, akár nagyobb kiterjedésű havazásnak is. Erről majd a későbbiekben bővebben is írunk!