.

JÓ hírek érkeztek! Gulyás Gergely közölte a dátumot: ekkora tudunk nyitni:Legkorábban április 12-én tudunk nyitni – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. 

Gulyás Gergely hozzátette: könnyen lehet, hogy ezt a dátumot egy héttel el kell tolni. A miniszter erről az iskolák kapcsán beszélt, de azt nem jelezte, hogy ezt csak azt oktatási intézményekre érti.


Arról is beszélt: akkor lehet csak nyitni, ha elérik a 2,5 milliós beoltottságot, előtte nem. “Jelenleg azonban lazítani nem tudunk”, mert nagyon “aggasztóak a mostani számok.”


“Az látjuk, hogy a harmadik hullámnak nincs vége, a helyzet egész Európára igaz, és a helyzet Magyarországon is rossz.” A helyzet komoly – szögezte le – azonban az egészségügyi ellátórendszer képes biztosítani a növekvő kapacitási igényeket. “Tudjuk bővíteni a kórházi kapacitásokat” – mondta.


Gulyás megismételte: egyetlen megoldás van a járványra, az oltás.


Jelenleg 650 ezer olyan nyugdíjas van, aki nem regisztrált. Arra kérjük őket, hogy regisztráljanak.

Az idősotthonokban, ahol beadták az első oltásokat, egy százalékra csökkent a fertőzésarány – jelezte a miniszter. Szerinte ha beoltják az időseket, jelentősen csökkennek majd a járványügyi számok.


Gulyás arról is tájékoztatott, hogy az operatív törzs megvizsgálja majd a gazdasági kamara bolt- és plázanyitási kérdéseit és javaslatait, erről holnap fognak dönteni. Szerinte azt kell majd figyelembe venni, hogy a húsvét előtti időszakban ne alakulhassanak ki hosszú sorok a boltok előtt.


Reggel megírtuk: ismét többen hunytak el a koronavírus miatt egy nap alatt Magyarországon, mint korábban bármikor: 272 újabb áldozatot jelentettek csütörtök reggel. Ezzel 19 224-re emelkedett az áldozatok száma.


Gulyás Gergely újságírói kérdésre még elmondta azt:


láthatóan még nem tetőzött a harmadik hullám Magyarországon

elfogadhatatlannak nevezte Fekete-Győr András az újságírók eltiltására vonatkozó kijelentését

a Jonhson-vakcinából 4 millió 360 ezer dózist rendelt a kormány, ez a vakcina áprilisban érkezhet Magyarországra

reális cél, hogy május végéig mindenkit be oltsanak, aki regisztrált

májusban érettségi írásbeli, június szóbeli lesz

az oltási kártya jogosultságairól később fognak dönteni

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék