Meglett a Dal 2021 nyertese


Meglett a Dal 2021 nyertese



Az év dala az Egyetlen szó, a Kaukázus együttes nyereménye tízmillió forint, klipet készíthet és nagylemezt adhat ki az MTVA támogatásával. A zsűri pontjai alapján legjobb négy közé kerülő másik három produkció öt-ötmillió forinttal gazdagodott, de a döntő másik négy előadója is kapott egy-egymillió forintot. Az online akusztik verseny győztese – kizárólag a nézői voksok alapján – Andelic Jonathan lett.


A nemzeti dalválasztó műsorban idén 40 új szerzemény indult a tévézők és a zsűri szavazataiért, a műsor döntőjére már csak nyolcan maradtak. A 2021-es, jubileumi szériában Vincze Lilla, EMeRTon-díjas énekesnő, szövegíró, a Napoleon Boulevard énekesnője, Ferenczi György, Artisjus- és kétszeres EMeRTon-díjas zenész, a Rackajam zenekar frontembere, Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere véleményezte a produkciókat szombat esténként, és a döntőben is ők mondták el szakmai véleményüket.


A döntő estét a Swing á la Django, Herrer Sára és Sárközi Lajos kezdték a Maradok című dallal. Mező Misi szerint a műsor missziója, hogy ezt a fajta zeneiséget is bemutassa. „Maradjon együtt ez a formáció, gratulálok" – jegyezte meg. Nagy Feró azzal viccelődött, hogy beszállna a bandába, Ferenczi György is szívből gratulált, a pesti éjszakai bárzenét vélte felfedezni, Vincze Lilla pedig különleges lénynek aposztrofálta az énekesnőt.


A Viszlát múlt volt a második dal ezen az estén, az előadó Katona Petra. Ferenczi úgy vélte, ez a legegyénibb dal a műsorban, Mező örült, hogy a vokalistalány előrelépett, és már látja az arcát a plakátokon. „Hihetetlenül tehetséges vagy" – dicsérte. Andelic Jonathan érkezett eztán az Áldom című nótával, őt a Beatrice frontembere rendkívül bátornak tartotta, mert őszintén mer vallásos témát feldolgozni. Mező is azt emelte ki, hogy Jézusról énekelt, megköszönte neki az élményt.


Barilaci volt soron a Féltelek című dallal, Vicze Lilla szerint önálló és tudatos előadóról van szó, akinek egyensúlyban van a lelke. Ferenczi úgy vélte, hogy szép hangokat hallottunk: „Ez Produkció volt, gratulálok" – mondta a szép előadás után. Rácz Gergő és Orsovai Reni nagyszerű produkciója zárta az első etapot.


Radics Gigi nyitotta a műsor második részét, Ferenczi György kiemelte, hogy a dala folyamatosan fejlődött, a hangszerelés is különböző volt, négy különböző verziót hallott belőle a hetek során. Lilla hihetetlen alázatot érzett, generációja egyik legnagyobb énekesnőjének nevezte a Megasztár egykori győztesét. „Ha énekverseny lenne, ez ott van a győztesek között, de dalverseny van. Értékes és szép produkciót hallottunk" – lelkesedett. Feró kislányként ismerte meg, de már dívát lát a színpadon.