Nostradamus jóslatai Magyarországról: tényleg igaz lenne, amit népünk jövőjéről és szerepéről ír?


Nostradamus jóslatai Magyarországról: tényleg igaz lenne, amit népünk jövőjéről és szerepéről ír? Megjósolta Napóleon és Adolf Hitler hatalomra jutását valamint a II. Világháborút is, és bekövetkező saját halálának időpontját, valamint körülményeit, hogy csak a leghíresebb jóslatait említsük.


Néhány életében bekövetkezett jelentős jóslata miatt figyelt fel rá Európa akkori nemessége is, így nem csoda hogy híre az akkori Magyarországba, Zrínyi Miklóshoz is eljutott.Valóra váló jóslatok?


Bő két esztendővel ezelőtt felbukkant az Interneten a nagy ismert középkori látnok jóslata, amelyet a magyarokról, és Magyarországról írt. Bevallom eddig nem foglalkoztam részletesebben én sem vele, de a közelmúlt eseményei, történései (többek között az egyre inkább kiélesedő háborús helyzet, és a menekültek inváziója)


Ezért is, no meg ijesztő igazságtartalma miatt illik időt szentelni az elolvasására és teljes értelmezésére. 

Ahogy szembekerülünk nap, mint nap az iszlám menekültáradattal, és a leírtakban szereplő féligazságokkal, akkor az ember mélyen elgondolkozik ezeken a dolgokon. Hogyan lehetséges ez? Ha nem egy ügyes hamisítvány ez a fennmaradt verses jóslat, (márpedig ennek vizsgálatakor kiderült, hogy nem az), akkor felvetődik a kérdés, és vele rögtön a válasz is: Nostradamus egy zseni volt, a maga korában, egy hatalmas látnok, mágikus képességekkel.


Azon felül, hogy megjósolta a saját halálát, azt hiszem erre nem mindenki képes, de számos érdekes-értékes próféciát is hátrahagyott, amelyeket a jelek szerint rosszul, vagy, és tévesen időzítve értelmeztek.


Úgy látszik, sajnos nem alaptalan a mi aggodalmunk, hiszen a mi korunkban nagy változások zajlanak a háttérben egyelőre még szelíden és csendesen. Leírt látomásai most úgy látszik, hogy mindennél aktuálisabb formát öltenek…


Furcsán igaz jóslatok


„Egész nap otthonukban ülnek, bámulnak hazug, mozgó képeket. S mire a bálványok ledőlnek, már alig születnek gyermekek.”


Ám hogy „az emberek egésznap otthonaikban ülnek, és bámulnak hazug, mozgó képeket”, ezek nagyon is érdekes sorok, hiszen utalhatnak a Televíziózásra, vagy korunk meghatározó rendszerére: a számítógépekre és az Internetre.


„S mire a Bálványok ledőlnek, már alig születnek gyermekek”. Ez rendkívül ijesztő, hiszen itt valamiféle szobrokról, vagy épp akár a keresztényi hit templomairól lehet szó. Most pontosan abban a korban élünk, amikor a nőknél a meddőség a férfiaknál pedig a magtalanság elég súlyos betegségekként ütik fel a fejüket igen sok családban.


Az orvosok szerint persze ennek is csak a stressz az oka! Szerintem pedig nem. Eddig békében és jólétben éltünk legalábbis itt Európában, akkor mitől lennénk mi stresszesek? Nem inkább a különféle mérgektől és vegyszerektől van mindez, amiket élelmiszereinkbe adagolnak, vagy épp fentről bepermeteznek minket, nap, mint nap?


„Ötven esztendő lejártán új világ lesz, a magyarok végre kézbe veszik a sorsuk.


Nem a pénz lesz az úr, hanem a munka, a törvény az uzsorásokat sújtja.”


Nem tudhatjuk azt, hogy mikor is jár le az ötven év, talán egy folyamat elkezdődött 1945-ben a II. Világháború után, amely csak lassan jut előre, lassú változásokat idéz elő. 

A fentiekhez hozzáfűzve, ha azt vesszük alapként, hogy körülbelül, 1995-ben startolt az Internet, és a számítástechnika körülbelül akkoriban ért el arra a szintre, hogy mindenki megvásárolhatta magának, lehet, hogy Nostradamusnak ebben is igaza van. Ráadásul a filmiparban is hatalmas digitális váltás történt! Gondoljunk csak az ugrásszerű fejlődésre: a Sárkányszív című filmre ekkoriban, vagy épp a Mátrix-ra, 1999-ben! Mi ez, ha nem egy ÚJ VILÁG?


Egyelőre még persze nem tartunk ott, hogy a munkánkat bárki is megbecsülné, vagy egyáltalán minket dolgozókat nagyon emberszámba venne, – nos, ebben lehet hogy tévedett, vagy még nem jött el ez az idő. A törvény ugyan most már bünteti az uzsorásokat, de nem túl nagy szigorral, de nyilván ez még változhat.


„Az ország még sokáig nem lesz gazdag, de többé senki sem hal éhen. a néppel új királyt is választanak, s kezdődik elölről minden, mint régen.”

 

Erre mondanánk mi azt, hogy mindez túl szép hogy igaz legyen! Sejtjük azt, hogy az ország szegény marad, a királyt pedig itt nyilván nagy vezetőként kell érteni, hiszen királynak születni kell, legalábbis magyar szokás szerint, a született királyt, akit kijelölnek az égiek, csak azt választják meg… Ezért szakrális. Legalábbis így kellene ennek is lennie… Éppen ezért volt az Árpád-ház után annyi semmirekellő, hazug és áruló uralkodónk…


Modern földes uradalmak


„Amit értelmes elme el sem képzel, az megtörténik majd Hungáriában.


Senki sem boldogul erővel, sem ésszel, csak gyilkos ármány és ravaszság van.