Elvesztette a lányát, az édesapját, és az öccsét.. Most pedig bevétel nélkül maradt az ország Vili bácsija..


Elvesztette a lányát, az édesapját, és az öccsét.. Most pedig bevétel nélkül maradt az ország Vili bácsija..



Sok színészhez és zenészhez hasonlóan Várkonyi Andrást (71) is érzékenyen érintette, hogy több mint egy éve nincsenek színházi szerepei, ráadásul a Barátok közt forgatása is véget ért.


– Nyilván sokkal több munkám lenne, ha nem lenne ez a koronavírus. Normál helyzetben művészi beszédet tanítok egy médiaiskolában, sokat szinkronizálok és több előadásban játszom az Újszínházban, sőt néhány utazó társulattal is szoktam dolgozni. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennyi minden van az életemben. Persze ezek most kiesnek, alig van bevételi forrásom – kezdte a Vasárnapi Blikknek Várkonyi András, aki éppen ezért megragadta a kínálkozó alkalmat és úgy döntött, csatlakozik a sztaruzenet.hu csapatához, ahol ismert emberektől rendelhető személyre szóló üzenet mindenféle alkalomra.


Az ország Vili bácsiját mélyen érintette a Barátok közt megszűnése, hiszen 22 év egy munkahelyen nagyon ritka, és bár készül az ember, hogy ennek előbb-utóbb vége lesz, amikor mégis bekövetkezik, nagyon furcsa érzés.


– Az elmúlt 2-3 évem nagyon nehéz volt, elvesztettem a kislányomat, az öcsémet és az édesapámat, majd pedig a Barátok köztöt is. Nagyon lesújtott a sok rossz dolog, ami velem történt, de ezen ma már túl vagyok.


Várkonyi András szerencsésnek tartja magát, hogy a sokrétű munkái miatt volt annyi tartaléka, hogy a mostani pandémiás helyzet nem fenyegette súlyosan a megélhetését, de reméli, hamarosan a színházakban is visszatér az élet a régi kerékvágásba, hisz az ő tartalékai sem tartanak örökké.


– Szerencsére sokat hívnak szinkronizálni, és online tanítok, de a bevételkiesés engem is érint. Természetesen tudom, hogy mások nálam sokkal nehezebb helyzetben vannak, hiszen sokaknak a mindennapi betevő is nap mint nap veszélyben van.