Itt a baj már nem kicsi, Jakab Ferenc virológus nagyon szomorú hírt jelentett be. Ez mindenkit érinthet


Itt a baj már nem kicsi, Jakab Ferenc virológus nagyon szomorú hírt jelentett be. Ez mindenkit érinthetOroszi Beatrix epidemiológus és Jakab Ferenc virológus mondta el, mit gondol a koronavírus-járványról a Miérted című portál élő csütörtök esti beszélgetésében, és abban állapodtak meg, hogy várható egy negyedik Covid-járványhullám is - szúrta ki a szeretlekmagyarország.hu.


Oroszi Beatrix szerint ezt az új variánsok fogják beindítani, és arra figyelmeztetett, hogy az oltás önmagában nem elegendő a negyedik hullám kivédésére: "Ez a vírus képes adaptálódni a mindenkori védelmi intézkedéseinkhez. Vannak variánsok ugyanis, amelyek képesek kikerülni a vakcinákat" - mondta Oroszi Beatrix, aki szerint fel kell készülni, hogy jöhetnek még új variánsok.


„Ha csak oltunk, akkor az nem lesz elég a védelemhez.” - figyelmeztetett az epidemiológus.

Az új mutáció észrevétlenül el tud terjedni, észrevétlenül alakít ki fertőzési láncokat, a legnagyobb félelme az, hogy mire felfedezzük, már elterjed. Mivel még mindig magas a víruscirkuláció, hiszen sokan nincsenek védve, így lehetőséget adunk a vírus terjedésének, a mutálódásának és szaporodásának – mondta.