Jó hír a nyugdíjasoknak.. megint pénzt kapnak


Jó hír a nyugdíjasoknak.. megint pénzt kapnak



Az inflációt követő, pótlólagos nyugdíjemelés jöhet az év közben, nyilatkozta Tállai András pénzügyminiszter-helyettes a Magyar Nemzetnek,

Tállai azt mondta, a kormány a vírushelyzet miatt hajthat végre emelést. Az infláció a tervezett 3 helyett 3,6 százalék lehet, és ezt követnék majd le. Az infláció alakulásától függően aztán novemberben újabb kiegészítést is járhat a nyugdíjasoknak.


Ha a kormány tartaná magát a korábbi gyakorlathoz, akkor novemberben egy összegben fizetné ki az inflációs eltérésből származó különbözetet, de a költségvetési törvény módosításával most erre előbb sor kerülhet. Tállai azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy már a nyár elején egy összegben megkapnák az érintettek az első hónapokra járó 0,6 százalékos kiegészítő emelést, utána pedig az emelést már havonta beépítenék.

A pénzügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy a kiegészítő nyugdíjnövelés átlagosan évi tízezer forintot jelent, összesen pedig 26 milliárdot tesz ki.

Ha az infláció túllépné a betervezett 3,6 százalékot, akkor pedig a megszokott módon ezt a különbözetet is kifizetné a kormány novemberben.