Müller Cecília Közölte: rendkívüli helyzet lesz a jövőtéten


Müller Cecília Közölte: rendkívüli helyzet lesz a jövőtétenA tisztifőorvos köszönetet mondott a vakcinákhoz kapcsolódó logisztikai feladatok megszervezéséért és kiemelte, hogy egy időben fogunk Magyarországon ötféle vakcinával oltani a következő héten. Köszönetet mondott továbbá azért is, hogy nő a regisztráltak száma, és egyre több fiatal is regisztrál az oltásra.


Müller Cecília közölte, hogy rendkívüli helyzet lesz a jövő héten: Mindegyik vakcina elérhető lesz az oltópontokon

Bedros J. Róbert, az országos kórházfőparancsnok helyettese, főigazgató beadja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája második adagját a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. február 3-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A beoltottak számának a növekedésével érzékelhetővé vált a járványügyi adatok javulása

- mondta Müller Cecília a szerdai sajtótájékoztatón. Egyértelműen érzékelhető, hogy az új fertőzöttek száma csökkenőben van – tette hozzá. Látszik, hogy ugyan csökkennek az adatok, de rendkívül lassú ez a csökkenés.

Arra számítanak, hogy elhúzódó csökkenés lesz, és ez a brit mutánsnak köszönhető

- tette hozzá Müller, aki elmondta, hogy a brit mutáns hatása, hogy sokkal több időt vannak kórházban a betegek. Valamikor több hónapig is eltart a felépülés – tette hozzá.


Azért is hosszú a kórházban töltött idő, mert a lélegeztetőgépről való lekerülést követően sokféle kezelésre van még szükség. Müller Cecília szerint ez utóbb jelenség a harmadik hullám jellemzője, az 1. és 2. hullámnál sokkal gyorsabb volt a gyógyulási időszak.

Müller Cecília közölte azt is,

hogy a következő héten egy időben fognak oltani ötféle vakcinával.

Olyan rendkívüli helyzet lesz a jövő héten, hogy mindegyik vakcina elérhető lesz az oltópontokon. Nő a regisztráltak száma is, és a fiatalok is regisztrálnak – tette hozzá. Megcsillant a lehetősége annak, hogy megszabaduljunk ebből a mostani helyzetből, mivel a védett személyek előrehaladásával óvatosan újrakaphatjuk a megszokott életünket – mondta a tisztifőorvos.