Nem fogadta a háziorvosa, meghalt egy 19 éves egyetemista fiú


Nem fogadta a háziorvosa, meghalt egy 19 éves egyetemista fiú

                                           (Kép: illusztráció ) 

Az egészségügy mindenhol egy eléggé kritikus téma. Magyarországon meg aztán pláne, bár azért vannak országok, ahol sokkal-sokkal rosszabb a helyzet. Nem kell azt gondolnunk, hogy a nyugati országokban egy köhögésre már fejvesztve rohannak hozzánk az orvosok. Furcsa egy kérdés ez, mert mindnyájan úgy vagyunk, hogy ha megbetegszünk vagy valami baj történik velünk, akkor amúgy is eléggé nyűgösek, bánatosak és mérgesek vagyunk. Nem vágyunk másra, csak egy kis törődésre, vagy az érzésre, hogy jó kezekben vagyunk.

Toby Hudson egy 19 éves egyetemista volt. A fiú már két hónapja köhögött, ami egyre csak romlott. A szülei tanácsára megpróbálta felkeresni a háziorvosát, amivel nem járt sikerrel. Toby 25 alkalommal hívta a helyi orvost, de a rendelő hibás telefonrendszere miatt nem tudta elérni.


Másnap végül felvették neki, de azt a választ kapta, hogy a következő két napban nem tudják fogadni, de még időpontot adni sem tudnak. 

Elküldték egy másik helyre, ahol szintúgy két napot várt a regisztrációra. Ekkor már az állapota kritikussá vált. Beduzzadtak a mandulái, a nyirokcsomói és rettentően fájt a torka.


Végül eljutott egy orvoshoz, aki megvizsgálta, de tévesen diagnosztizálta. Szerinte tüszős mandulagyulladás állt a betegség mögött és antibiotikumot írt fel neki. A fiú 24 óra múlva belehalt a betegségbe, ami mint később kiderült vérmérgezés volt.


A háziorvosi rendelő elismerte, hogy volt valami probléma a telefonvonallal. Állítólag túlterhelt volt a hálózatuk, ugyanakkor jogszabályokra és procedúrákra hivatkozva mosták a kezeiket. Az ügyben már elindult a vizsgálat.


Amint látjuk, nem csak nálunk vannak gondok. Az egészségügy mindenhol problémás.