Halálra gázolták a 13 éves Dorkát.. Egy autós Kistarcsán a szabályosan közlekedő lányt elütötte, majd..


Halálra gázolták a 13 éves Dorkát.. Egy autós Kistarcsán a szabályosan közlekedő lányt elütötte, majd..



Élete egyik legnehezebb napja a szerdai Szilvia számára, aki másfél éve vesztette el rajongásig imádott lányát, a 13 éves Dorkát. A kamasz lány edzésre tartott, amikor egy autó Kistarcsán halálra gázolta.


A Gödöllői Járásbíróságon ma találkozik az édesanya először azzal a férfival, aki elragadta tőle a legdrágább kincsét. Szilvia számára nem volt kérdés, hogy elmegy a tárgyalásra, még akkor is, ha tudja: pokoli fájdalmat kell átélnie. Szilvia eddig nem akart nyilatkozni, most azonban a Blikk-kel kivételt tett, megrázó őszinteséggel beszélve az érzéseiről.

– Ha ez lesz életem utolsó napja, akkor is elmegyek. Egyszerűen látnom kell ezt az embert! – mondta fájdalmas határozottsággal az asszony. – Ami a leginkább hajt, hogy megvédjem a kislányom becsületét, ha ő már – sajnos – ezt nem tudja megtenni. Ez a minimum, amit a gyerekem megérdemel. Ha jól tudom, a gázoló azzal védekezik, hogy a nap elvakította.


Olyan vád is érte Dorkát, hogy a piros lámpán ment át. Ez egyszerűen hazugság. Az iskolában is külön tanulta a KRESZ-t, és nagyon megbízható, körültekintő volt. Nekem ő volt az egyetlen gyermekem, egyedül neveltem, vagyis az édesanyámmal együtt éltünk hármasban. Mi tényleg a mindenséget jelentettük egymás számára. Azt hittem, belehalok, amikor megtudtam, mi történt vele. Azóta se éjjelem, se nappalom, egyszerűen nincs értelme az életemnek. A munkába temetkezem, megpróbálom úgy lefárasztani magam, hogy a fáradtságtól beájuljak az ágyba – mondta könnyek között a gyászoló édesanya.


Azon a decemberi napon Dorka az iskola után a barátaival edzésre tartott, ugyanazon az útvonalon, ahol mindig. A településen végighúzódó főúton azonban már sosem jutott át. A lány ment pár métert, és már jött is egy autó. A balesetnek több szemtanúja is volt. Ők is megerősítették, hogy a lány szabályosan közlekedett. Az ütközés következtében Dorka több métert repült, majd az aszfaltnak csapódott. A vétkes sofőr mögött éppen egy szabadnapos TEK-alkalmazott haladt, aki azonnal megpróbált segíteni a lányon. A mentők is hamar megérkeztek, és újra tudták éleszteni, ám a kórházban örökre elaludt. A közelben dolgozó édesanyja még odaért a helyszínre, de sokkot kapott a látottaktól.


– Sajnos, Dorkám annyira megsérült, hogy nem igazán volt esélye a túlélésre. Az édesapjával úgy döntöttünk, a szerveit felajánljuk, hogy legalább másokon segítsünk. Három szervét is sikerült átültetni – idézte fel a bátor anyuka. – Nagyon szeretném tudni, kiben élnek tovább, de ez nem lehetséges. Így is megmentett három életet. Ez jó érzéssel tölt el, de ha arra gondolok, hogy milyen csodálatos élet várt volna rá, vigasztalhatatlan vagyok. Sminkmester akart lenni, már ilyen fiatalon is fantasztikus festéseket tudott csinálni. Mindenki nagyon szerette őt, a temetésén több százan kísértük utolsó útjára...