Védettségi igazolvány nélkül mehetsz erre a tengerre! Gyönyörű, olcsó, és itt van a közelben


Védettségi igazolvány nélkül mehetsz erre a tengerre! Gyönyörű, olcsó, és itt van a közelben



Nyári szabadságolás: egyre több országba mehetünk nyaralni védettségi igazolvánnyal. Legyen résen, mert korlátozások mindenhol vannak.


BAHREIN


Ide utazhatnak a magyar állampolgárok tekintet nélkül arra, hogy mely oltást vették fel, amennyiben rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A Konzuli Szolgálat oldalán a Bahreinbe történő beutazással kapcsolatban további fontos információkat is találni. Ezeket indulás előtt feltétlenül olvassa el.


CSEHORSZÁG


Mindenfajta karantén-, vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között. A megállapodás mindenkire érvényes, függetlenül a beadott oltóanyag fajtájától, azonban figyelembe kell venni, hogy az egy vagy két dózisú oltás felvétele óta mennyi idő telt el.


ÉSZAK-MACEDÓNIA


A magyar állampolgárok függetlenül az oltáshoz használt vakcina típusától, karantén- és tesztkötelezettség nélkül léphetnek be Észak-Macedóniába.


GRÚZIA


Beléphetnek a magyarok az oltás tényét igazoló védettségi igazolvánnyal korlátozás nélkül, és a velük együtt utazó, oltással nem rendelkező 18 év alatti gyermekek is. Ennek hiányában 72 óránál nem régebbi PCR teszt bemutatásával, majd a belépést követő 3 nap múlva saját költségen újabb PCR bemutatása ellenében utazhatnak karanténkötelezettség nélkül.


HORVÁTORSZÁG


A két ország kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat. Akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között, amennyiben a második oltást követően eltelt 14 nap. Fel kell mutatni a plasztikkártyát és a papíralapú oltási igazolványát, amelyen mindkét oltási dátum szerepel.


MONGÓLIA


Kölcsönösen elismerjük egymás oltási igazolványait, így szabadon lehet utazni oda annak birtokában.


MONTENEGRÓ


Utazhatnak szabadon, karantén és tesztkötelezettség nélkül azok a magyarok, akiknek van védettségi igazolványa.


SZERBIA


Szintén szabadon utazhatnak azok, akik a plasztikkal rendelkeznek, és a velük utazó, oltással nem rendelkező 18 év alattiak is.


SZLOVÉNIA


Szlovéniába utazhatnak a magyar állampolgárok tekintet nélkül arra, hogy mely oltást vették fel, amennyiben rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.


TÖRÖKORSZÁG


Azok a török és magyar állampolgárok, akik már kaptak oltást, karantén és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak a két ország között, és a velük utazó, oltással nem rendelkező 18 év alattiak is. Törökországba történő belépéskor ki kell tölteni egy regisztrációs lapot. A légi úton belépni kívánó utasoknak az úgynevezett Utasinformációs űrlap formanyomtatványt a járat indulását megelőző 72 órával online kell kitölteni.


ROMÁNIA


A korábbiakhoz képest a legnagyobb könnyebbség, hogy Romániába már semmilyen korlátozás nincs, mivel a „fokozott rizikó” terület helyett Magyarországot zöld zónává módosították. Ez azt jelenti, hogy akinek nincs védettségi igazolványa, az is bármikor beutazhat az országba, így bárki magyar állampolgár birtokba veheti a román tengerpartot.


 Romániában a Fekete-tenger szabadon felkereshető

AUSZTRIA, SPANYOLORSZÁG


Ausztria bejelentette, hogy elfogadja majd azokat a vakcinákat is, amelyeket az Egészségügyi Világszervezet jóváhagyott. Így a Sinopharm vakcináját is. Vagyis azok a magyarok is utazhatnak szabadon az országba, akiket Sinopharmmal oltottak. Így döntött Spanyolország is. Ők is azt a szabályozást hozták, hogy júniustól az EMA és vagy a WHO által jóváhagyott oltásokkal rendelkező turisták számára gördülékennyé teszik a beutazást.