13 éves kisfiút gázoltak el Budafokon. Azonnal meghalt, újra kellet éleszteni rögtön


13 éves kisfiút gázoltak el Budafokon. Azonnal meghalt, újra kellet éleszteni rögtön



Járókelők élesztettek újra egy 13 éves fiút, miután elütötte egy autós Budafokon. A fiatal egy jármű takarásából szaladt ki az úttestre, a sofőr pedig már nem tudott megállni és elütötte a kisfiút.


Elgázoltak egy 13 éves kisfiút

Egy busz mögül szaladt ki az útra egy 13 éves fiú Budafokon, amikor az éppen érkező autós már nem tudott megállni, és elgázolta őt. A fiatal tinédzser a baleset következtében elvesztette az eszméletét, nem lélegzett. Egy épp arra járó ápolónő és egy férfi közösen mentette meg az életét – számolt be a balesetről a Tények.


Nem tudott megállni az autós

“A kisfiú átfut a busz mögött, és egyből elütötte a kocsi, és azt láttam, hogy repül” – mondta Bíró István, akinek a szeme előtt gázolták el a tinédzsert. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

 

Rossz volt nézni

A szerencsétlenség helyszínén tartózkodó férfi elmondta, hogy nagyon megviselte a baleset. “Még a mai napig is nagyon rossz. A szemem előtt van, ahogy repül szerencsétlen” – nyilatkozott megtörten a férfi.

 

Busz háta mögül futott ki az úttestre

Miután a kisfiú leszállt a buszról, a jármű takarásából az útra szaladt. Az autós már nem tudott megállni. “Teljesen a busz háta mögül jött ki” – magyarázta a férfi.


Padkára zuhant

A kisfiú az út melletti padkára zuhant, ekkor István kollégája azonnal odarohant segíteni. “Nem mozgott, nem volt pulzusa, nem vett levegőt” – mesélte a szörnyűséget István munkatársa, aki azt is hozzátette, hogy egy hölgy is odament segíteni.

 

Közösen élesztették újra

A férfi azt is elmondta, hogy a nő mellkaskompressziót alkalmazva elkezdte pumpálni a gyermek testét. István kollégája eközben figyelte a fiú pulzusát.


Sikerült az újraélesztés

A járókelők hosszú percekig küzdöttek a fiú életéért. Körülbelül 5-10 mellkaskompresszió után megérkezett a légzés, azonban a gyermek még így is nagyon rosszul volt. “A szemei föl voltak teljesen akadva” – mondta a férfi.

 

Megérkeztek a mentők

Mire kiértek a baleset helyszínére a mentők, a gyerek már lélegzett, de életveszélyes állapotban volt.

 

Négy mentő indult segíteni

“A helyszínre négy mentőegységet, köztük speciális gyermekmentőt is riasztottunk. A gyermek eszméletlen állapotban volt, koponyasérüléseket, belső sérüléseket és végtagsérüléseket is szenvedett” – tájékoztatott Győrfi Pál, aki hozzátette, hogy a mentők a helyszíni állapotstabilizálás után életveszélyes állapotban szállították kórházba a kisfiút.