Dráma: Lagzi Lajcsi megpróbálta eldobni az életét


Dráma: Lagzi Lajcsi megpróbálta eldobni az életét



Mint arról korábban beszámoltunk: kedden lezárult a bíróságon a per bizonyítási eljárása Galambos Lajos áramlopás ügyében, így első fokon jövő hónapban akár ítélet is születhet. Lajcsi esetében a középmérték, azaz hét év büntetést tartaná megfelelőnek az ügyész, Boglárkánál pedig a minimumhoz közelítőt. Nagy csapás ez a zenésznek és feleségének, akik mindvégig tagadták a bűnösségüket.


KÉRTEK MÁR RÁM TÖBBET IS...


– reagált a friss hírekre Lajcsi, aki nem vett részt a tárgyaláson, ám utána kiöntötte a szívét.


A zenész a Blikknek elmondta: nem lepődött meg az ügyész vádbeszédén, de nincs benne félelem, emelt fővel várja a folytatást.


– Ez az ügyésznő egyszer már a gyerekeim szeme láttára vitetett el engem és a feleségemet, úgy, hogy nem követtünk el semmit – mondta Lajcsi a lapnak, majd folytatta: – Valamilyen személyes indítékot sejtek a háttérben, hiába, ahogy a zenémet, úgy a személyemet sem szeretheti mindenki. Nincs új a nap alatt, a vád részéről ugyanaz hangzott el, mint két éve. Még szerencse, hogy Magyarországon már eltörölték a halálbüntetést, és nincsenek kivégzések. Persze az, hogy ő mit kér, nem jelent ítéletet, majd a bíróság dönt, nekem tiszta a lelkiismeretem. Bennem fel sem merül, hogy börtönbe kerülhetek, mentálisan, lelkileg erős vagyok. Hála Istennek, úgy tudom nézni ezt az egészet, mintha egy színdarabot látnék, de nem tragédiát. A végén az igazság győzni fog!


AZ ÜGYÉSZSÉG INDÍTVÁNYOZTA, HOGY LAJCSI ÉS BOGLÁRKA BÜNTETÉSÉBE SZÁMÍTSÁK BELE AZ ELŐZETESBEN TÖLTÖTT IDŐT, ILLETVE, HOGY LEGKORÁBBAN A KISZABOTT IDŐ KÉTHARMADÁNAK LETÖLTÉSE UTÁN KERÜLHESSENEK SZABADLÁBRA.

A közügyektől mindkettejüket eltiltanák, a zenésznél ezen felül 500 ezer forintos vagyonelkobzást is indítványoztak, valamint súlyosító körülményként említették, hogy a bűncselekmények elkövetéséhez Lajcsi kihasználta az ismertségét és jó anyagi helyzetét, illetve, hogy ő volt a kezdeményező, irányító fél.


KORÁBBAN EGY ELMESZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IS UTALT ERRE: HAT ÉVVEL EZELŐTT UGYANIS EGY SZAKÉRTŐ MEGVIZSGÁLTA, MAJD MEGÁLLAPÍTOTTA, HOGY OLYAN SZEMÉLYISÉGZAVARRAL KÜZD, AMELY IRÁNYÍTÁSMÁNIÁSSÁ TESZI.

Az ügyész vádbeszédéből továbbá kiderült, hogy Lajcsinak a rács mögött öngyilkos gondolatai voltak, amely miat­t fokozottan odafigyeltek rá a börtönben.


– Ügyfelem valóban mondta a letartóztatás alatt, hogy nem bírja a nyomást, és öngyilkos gondolatai voltak. Az elmeorvosi vizsgálat is ekkor történt, ám szerintem annak eredménye enyhítő körülmény – szögezte le dr. Fröhlich Krisztián, Lajcsi ügyvédje.

– Nem értünk egyet az indítvánnyal, a hét év letöltendő szabadságvesztés pedig véleményem szerint túlzó – tette hozzá az ügyvéd.