Nem akartunk még gyereket, de az anyósom már unokázni akart. EZT a guszt@stalan dolgot művelte..


Nem akartunk még gyereket, de az anyósom már unokázni akart. EZT a guszt@stalan dolgot művelte..



A gyermekvállalás egy felelősségteljes döntés. Nem lehet félvállról venni. Nyilván az lenne a jó, ha mindenki átélhetné az apaság, anyaság örömeit. Ez az élet értelme nem? Azonban vannak helyzetek, párkapcsolatok, körülmények, környezet, melyekbe egyszerűen nem illik bele. Nem mindenkinek való egy gyerek. Persze, régen máshogy volt. Lett, ha kell, ha nem. Akkoriban azonban teljesen más világ volt. Ma mindenki karrierista és jön a kifogásokkal. Előbb legyen jó meló, előbb biztosítsuk be magunkat, anyagi jólét stb. Jól van ez így? Nem biztos, de nem is nekünk kell eldönteni. Ez csak a párokra tartozik. Persze a szülők sokszor “nyomják a gombot”. Mikor lesz már trónörökös? Mikor leszek végre nagymama? Ez a legtöbb esetben csak ront a helyzeten.


Egy olvasónk küldte ezt a történetet, melyet megsztunk veletek. Név nélkül természetesen.

 

Így volt ez egy kedves pár esetében is, akik úgy döntöttek, hogy nem vállalnak gyermeket. A fiúnak túl sok volt a munkája, így nem lett volna ideje a picivel foglalkozni, a lányban pedig egyszerűen nem érezte, hogy jó anya lenne.


Mindketten elmúltak 30 évesek és megegyeztek, hogy jó nekik így minden. Az anyósnak azonban teljesen más tervei voltak. Természetesen tájékoztatták erről a családot is, hogy ne legyen meglepetés és felesleges ambíciók. A fiú anyja, azonban nem tudott ebbe belenyugodni és úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a dolgokat.



Egyszer épp a fia és a menye házában főzőcskézett, majd elküldte a fiát a boltba bizonyos hozzávalókért. A feleség nem volt otthon, szóval egyedül volt a “mama”. A nő azonban korábban hazaért és nem tudta elhinni, amit látott. Mindig is kedvelte az anyósát, de ez a nap örökre megváltoztatta a kapcsolatukat.


Kisebb lakás révén a hálószoba nem messze volt a bejárati ajtótól. Ahogy benyitott belátott a hálóba és észrevette, hogy az anyósa az ágyon ülve matat valamit. Közeledett felé, és feltűnt neki, hogy a mama nagyon meglepettnek tűnik és valamit motyog az orra alatt. Akkor látta meg, hogy az éjjeliszekrény fiókja ki van húzva és óvszerek vannak az ágyon, melyeknek a fiókban kéne lenniük.


 

“Te mit csinálsz?” – kérdezte a lány. “Semmit, csak takarítok! Néha itt is ki kéne porolni!” – felelte az anyós, majd felpattant és kiment a konyhába.


Hülye helyzet volt, de elsőre nem gondoltak semmi rosszra. A gumik még mindig az ágyon voltak. A lány elkezdte összeszedni őket majd egyből leesett neki, hogy miről is van itt szó.


Az anyós elkezdte átszúrkálni a gumikat.


Mikor a férj hazaért, a lány elmesélte neki, hogy mi történt. Ekkor a fiú eszébe jutott, hogy két héttel korábban is átment a mama “főzőcskézni”. A forgatókönyv akkor is hasonló lehetett, ugyanis kiderült, hogy a terve bevált. A lány ugyanis időközben teherbe esett.


Természetesen az egész család összeomlott. A pár még így sem akarta a gyermeket, abortusz lett a vége. Most már az anyóst sem szeretné látni a lány. Békülésről egyelőre szó sem lehet. Megérte?


Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!