Nem jó hírek érkeztek az időjárásról..Sajnos ilyen még nem volt korábban soha Magyarországon


Nem jó hírek érkeztek az időjárásról..Sajnos ilyen még nem volt korábban soha MagyarországonA Mirror Dr. Florian Sevellec-t, a Southamptoni Egyetem kutatóját faggatta arról, mi vár ránk 2025-ig.


„Van egy új rendszerünk arra, hogy megjósoljuk a várható átlaghőmérsékletet, és úgy tűnik, a következő néhány év melegebb lesz, mint vártuk. Jelenlegi számítások alapján abnormális lesz a levegő hőmérséklete 2025-ig. Melegebb, mint amire egyébként is számítanánk a globális felmelegedés miatt. Ez a jelenség előidézhet durva trópusi jellegű viharokat is.”


Kiderült mi okozza ezt az embertelen pusztító hőséget!


A globális felmelegedés okozza az egyre nagyobb hőséget – mondta Juhász Árpád geológus vasárnap az M1 csatornán az MTI szerint.A trend a magasabb hőmérsékleti értékek felé mutat a szakértő szerint.


Juhász Árpád a műsorban elmondta, hogy az egész világon ki kell alakítani az alkalmazkodást az egyre nagyobb meleghez, például a mezőgazdaságban az extrém hőséget elviselő növényeket kell termeszteni.


A geológus szerint ha az emberiség nem változtat a szokásain, számítania kell a további fokozatos felmelegedésre.


Globális felmelegedésnek a Föld átlaghőmérsékletének emelkedését nevezzük. Emelkedik a felszíni vizek és a troposzféra hőmérséklete. Az éghajlatváltozási keretegyezmény a globális éghajlatváltozás okának az ember tevékenységét nevezi meg.