Összeesett egy 4 éves kisfiú az óvodában..már csak hetei vannak hátra


Összeesett egy 4 éves kisfiú az óvodában..már csak hetei vannak hátra



Váratlan jelekből az édesanya a legrosszabbat sejtette. Sajnálatos módon pedig félelmei beigazolódtak, mivel kisfia agydaganatos lett.


A motorőrült Zack Molyneux boldogan élvezte a negyedik születésnapját, amikor anyukája, Sophie valami szokatlant vett észre. A kisgyermek szeme befelé fordult, ez volt az első tünet. Ám a háziorvos csupán a szemészetre adott egy beutalót a számára. Később Zack járása kiegyensúlyozatlanná vált, mindenben megbotlott. A háziorvosa azonban szintén nem tett semmit. Mivel az édesanyát nem tudta meggyőződni, néhány nappal később elvitte fiát az orvosi ügyeletre.


„Tudtam, hogy valami baj van vele, nem volt normális. Nem volt önmaga, egyszerűen mindenbe beleesett” – mondta Sophie, aki a Wirral állambeli Easthamből származik. Amikor megérkezett a kórházba, az orvosok megállapították, hogy valami nincs rendben, és MRI-vizsgálatra küldték. Az eredmények azt mutatták, hogy a kis Zacknek duzzanat van az agyában, de az orvosok nem tudták megmagyarázni, hogy miért. Átszállították az Alder Hey Gyermekkórházba, és két hétig szteroidokat kapott, hogy csökkentsék a duzzanatot.


„Ő egy védelmező bátyó, így amikor rosszul volt a kórházban, folyton a kishúga, Gracie után érdeklődött” – mondta Sophie a Mirrornak. Két hétig volt távol a testvéreitől Zack, mielőtt hazatérhetett volna. Ám az első nap, amikor óvodába ment, pár órán belül rosszul lett, de olyannyira, hogy ismét kórházba került.


Az intenzív osztályra került, majd lélegeztetőgépre tették. A diagnózis lesújtó volt, a kisfiúnak agydaganata lett. A daganat az agya jobb oldalán kezdődött és terjedt. Annyira agresszív volt, hogy semmilyen kezelés nem volt hatékony, és már csak hónapjai maradtak hátra.



„Csak ültem ott, és mindent magamba szívtam, miközben minden információt elmondtak. Erősnek kellett lennem. De amikor elhagytam a szobát, és kimentem a folyosóra, sírva estem össze” – árulta el az összetört édesanya.


Zack daganata olyan ritka, hogy mindössze három embernél fordult elő idáig.