.

Nincs vége, durva vihar jön. EZT nem tesszük zsebrePénteken az ország nagyobb részén sok napsütésre számíthatunk, de a Duna vonalától keletre eső tájakon erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés.

Az ország északkeleti, keleti harmadában-felében számítani lehet záporok, zivatarok kialakulására, de egy-egy gyenge záporeső a Dunántúlon sem zárható ki. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön és a főváros térségében olykor megerősödik. A zivatarokat erős, esetleg viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki

A reggeli órákban elsősorban az Északi-középhegység tágabb térségében, később már nagyobb területen, megközelítőleg a Budapest-Szeged vonaltól keletre fordulhatnak elő zivatarok. A legintenzívebb gócokhoz jégeső (ált. 1-2 cm), viharos széllökés (~ 60-70 km/h), illetve felhőszakadás (> 25-30 mm rövid idő alatt) is társulhat. A zivatartevékenység az északkeleti harmadban a szombat hajnali órákig is kitarthat.


Budapesten is kialakulhat zivatar. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék