.

Rusvai: a negyedik hullám az idősekre jelentheti a legnagyobb veszélytRusvai Miklós a Mokka vendége volt, a műsorban pedig a negyedik hullámról, valamint annak veszélyeiről beszélt.

A várhatóan ősszel érkező koronavírus-járvány negyedik hulláma elsősorban a még oltatlan idősekre jelenthet a legnagyobb veszélt. 


Rusvai Miklós virológus, egyetemi tanár szerint az idősek vannak a legnagyobb veszélyben


Rusvai Miklós úgy véli, a járvány új hulláma attól is függ, hogy mennyien oltaltják be magukat. 


Magyarországon nagyjából 8,5 millió az a személy, aki oltható, tehát a 12 év feletti korosztály. 5,5 millió embert már beoltottunk, a maradék 3 millióból körülbelül 1 millió az, aki már etesett a fertőzésen, d enem oltatta magát. Azt mondhatjuk, hogy optimális esetben 70 százalékos az átimmunizáltság. Ez már megakadályozhatja egy olyan mértékű járvány kialakulását, hogy igazi hullám legyen.


Az idősek fokozott veszélyeztetettségét a virológus azzal magyarázta, hogy őket más betegségek is érintik, az immunrendszerük nem reagál megfelelően. Így számukra nagyon fontos, hogy megkapják minkét oltást.


Azoknál az időseknél, akik korán, január, február környéként kapták meg a vakcinát, már lefelé jár az immunitás, így minél előbb meg kell teremteni a harmadik oltás lehetőségét. 

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak