A sofőr is meghalt az m7-esen történt balesetben, megrázó részletek érkeztek


A sofőr is meghalt az m7-esen történt balesetben, megrázó részletek érkeztek



Egy egyetemi baráti társaságból kinőtt utazásszervező portál autóbusza szenvedett nyolc halálos áldozattal, nyolc súlyos és negyven könnyebb sérülttel járó balesetet ma kora reggel az M7- esen. A portál mögött álló utazási iroda, a Volmer-Tours Kft. magát megnevezni nem kívánó munkatársa megerősítette a hvg.hu-nak: az általuk szervezett egynapos horvátországi utazásról hazafelé tartó jármű egyik sofőrje is az áldozatok között van.

Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat

– mondta a hvg.hu-nak a férfi, aki azt is elárulta, hogy a Mercedes buszt csak bérelték, nem az irodáé volt. A reggeli balesetben a busz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében átszakította a szalagkorlátot, a sztráda felüljárója hídpillérének ütközött, és az árokba borult.

Sajtóértesülések szerint a balesetet szenvedett jármű oldalán a RoliTúra felirat szerepelt. Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll. A túraszervező cég honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről, és egy napot töltöttek a Krk szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.

Korábban az MTI kereste a Volmer-Tours Kft.-t. A telefont felvevő férfi azt ígérte, tájékozódik, és visszahívja a tudósítót. Ezt követően nem jelentkezett, később pedig a megadott számon elérhetetlenné vált.

A Telexnek viszont sikerült utolérnie a délelőtt folyamán az utazásszervező honlapot alapító Szabó Rolandot, aki megerősítette azt az információt, miszerint a busz egy egynapos baskai túrán volt Horvátországban, az utaslista szerint 56 utassal, ebből két gyerek, két sofőr volt. Arról is beszámolt a portálnak, hogy munkatársai a helyszínen segítik a mentést végző hatóságokat.

A hvg.hu gyűjtése szerint a Volmer-Tours Kft. egy 2007 végén alapított, mosonmagyaróvári székhelyű vállalkozás. Fő tevékenysége az utazásszervezés, és szerepel a Budapest Főváros Kormányhivatala mint kereskedelmi hatóság által vezetett utazásszervezői közhiteles nyilvántartásban.