A sofőr is meghalt az m7-esen történt balesetben, megrázó részletek érkeztek


A sofőr is meghalt az m7-esen történt balesetben, megrázó részletek érkeztekEgy egyetemi baráti társaságból kinőtt utazásszervező portál autóbusza szenvedett nyolc halálos áldozattal, nyolc súlyos és negyven könnyebb sérülttel járó balesetet ma kora reggel az M7- esen. A portál mögött álló utazási iroda, a Volmer-Tours Kft. magát megnevezni nem kívánó munkatársa megerősítette a hvg.hu-nak: az általuk szervezett egynapos horvátországi utazásról hazafelé tartó jármű egyik sofőrje is az áldozatok között van.

Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat

– mondta a hvg.hu-nak a férfi, aki azt is elárulta, hogy a Mercedes buszt csak bérelték, nem az irodáé volt. A reggeli balesetben a busz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében átszakította a szalagkorlátot, a sztráda felüljárója hídpillérének ütközött, és az árokba borult.

Sajtóértesülések szerint a balesetet szenvedett jármű oldalán a RoliTúra felirat szerepelt. Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll. A túraszervező cég honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről, és egy napot töltöttek a Krk szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.

Korábban az MTI kereste a Volmer-Tours Kft.-t. A telefont felvevő férfi azt ígérte, tájékozódik, és visszahívja a tudósítót. Ezt követően nem jelentkezett, később pedig a megadott számon elérhetetlenné vált.

A Telexnek viszont sikerült utolérnie a délelőtt folyamán az utazásszervező honlapot alapító Szabó Rolandot, aki megerősítette azt az információt, miszerint a busz egy egynapos baskai túrán volt Horvátországban, az utaslista szerint 56 utassal, ebből két gyerek, két sofőr volt. Arról is beszámolt a portálnak, hogy munkatársai a helyszínen segítik a mentést végző hatóságokat.

A hvg.hu gyűjtése szerint a Volmer-Tours Kft. egy 2007 végén alapított, mosonmagyaróvári székhelyű vállalkozás. Fő tevékenysége az utazásszervezés, és szerepel a Budapest Főváros Kormányhivatala mint kereskedelmi hatóság által vezetett utazásszervezői közhiteles nyilvántartásban.