Megfulladt egy 15 éves gyerek Balatonfenyvesen...a testét szonárral keresték


Megfulladt egy 15 éves gyerek Balatonfenyvesen...a testét szonárral keresték



Az első hírek szerint még sikerült újraéleszteni azt 15 éves fiút, aki csütörtökön délután merült el a Balatonban. Később kiderült, hogy kórházban meghalt.


Csütörtök délután

Valamivel négy óra előtt a fenyvesi strandi vízimentő arra lett figyelmes, hogy egy vízibiciklin a marás magasságában a mélyvíznél egy család hangosan segítségért kiabál – számolt be az esetről a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, Bagyó Sándor a Sonline.hu-nak.


Katamarán érkezett elsőkét

A közelben volt az evezős mentőnk katamaránnal, aki fixálta a helyszínt és azonnal leriasztotta a sürgősségi mentőhajót, ami Révfülöpön állomásozott – mondta Bagyó Sándor.

 

16 perc az érkezésig

A riasztástól számított 16-ik percben a helyszínen voltak és a szonárral néhány percen belül megtalálták a bajbajutottat. Mivel ezen a hajón megfelelő szakszemélyzet van, ők megkezdték az újraélesztését és kivitték fiatalembert a fenyvesi kikötőbe.



Jött a helikopter

Ott hozzájuk csatlakozott a VVMSZ esetmentő autója és a légimentők helikoptere. Ez a három kiemelt egység együttesen folytatta az újraélesztést és a helikopter elszállította a 15 év körüli fiatalembert Veszprémbe.

 

Nem sikerült

Mára kiderült, hogy a fiatal életét már nem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!


 

Szomorú statisztika

Az elmúlt két hónapban, fürdőzés közben 13-an fulladtak a Balatonban, 4-en a Velencei-tóba, 4-en a Dunába, 3-an a Tisza-tóba és a Tiszába – közölte a rendőrség még július végén. Ez a szám emelkedett a tragikus eset után.