Tragikusan fiatalon, 39 évesen meghalt Melinda..A szívünk nem tud megnyugodni.


Tragikusan fiatalon, 39 évesen meghalt Melinda..A szívünk nem tud megnyugodni.



A harminckilenc éves magyar sportoló a bajorországi Berchtesgaden mellett emelkedő Watzmann csúcsgerincéről zuhant le.


Balesetet szenvedett és meghalt Vigh Melinda világbajnoki ezüstérmes paramászó – olvasható a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség közleményében.


A Németországban élő Vigh Melinda 2016 óta vett részt parasportolók számára kiírt sportmászó versenyeken. A versenysportot viszonylag későn kezdte, ennek ellenére rendkívül komoly sikereket ért el rövid idő alatt. Kilenc nemzetközi versenyből nyolc alkalommal állt dobogón az AU2 kategóriában.


Ezüstérmet nyert a 2016-os és a 2018-as IFSC Paramászó Világbajnokságokon, 2019-ben pedig bronzérmes volt. Legutóbbi nemzetközi versenyén, a júniusi innsbrucki IFSC Paramászó Világkupán második lett.


Augusztus 10-én a hazai hegymászó hírportál, a Hóhatár számolt be arról, hogy egy 39 éves magyar nő lezuhant a bajorországi Berchtesgaden mellett emelkedő Watzmann csúcsgerincéről. A német hatóságok nem közölték az áldozat nevét, de mint később kiderült, Vigh Melinda volt az. A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség részvétét fejezte ki az elhunyt sportoló családjának és barátainak.