Vérrög miatt azonnal meg kellett műteni Norbit.. Réka újabb fejleményeket hozott az állapotáról


Vérrög miatt azonnal meg kellett műteni Norbit.. Réka újabb fejleményeket hozott az állapotáról



Schobert Norbi csütörtök délelőtt, az otthonuk előtt esett össze, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították. 

Megható posztban számolt be Schobert Norbi állapotáról felesége, Réka. Mint a Bors elsőként megírta, Norbit csütörtökön vitte kórházba mentőhelikopter, miután futás után összeesett a házuk előtt.


– Az elmúlt napokban ismét szembe kellett néznünk azzal a ténnyel, hogy a baj nem húz sorszámot, nem jelentkezik be. Jön és minden előzmény nélkül lesújt! Szeretném röviden összegezni, ami történt – kezdte bejegyzését Rubint Réka.


– Norbi csütörtökön reggel minden előjel nélkül hirtelen rosszul lett és a házunk előtt összeesett. Az Isteni gondviselésnek köszönhetően épp otthon voltam, a szomszèd épp akkor sétált ki a házukbòl, így azonnal észlelte a történteket és becsengetett, szólt nekem. Azonnal mentőt hívtunk és a ház előtt stabilizáltuk az állapotát. Rövid időn belül megérkezett a sürgősségi és légi segítség, a diagnózis: sztrók. Sztrók, ami sajnos bárkivel, bármely péletkorban ès kondícióban előfordulhat. Nem történt agyvérzès, egy vérrög elzáródást okozott az agyban. A Légimentők és az Országos Mentőszolgálat gyors és profi ellátásának, az azonnali kórházi vizsgálatokat követő vérhígításnak köszönhetően, sikerült stabilizálni az állapotát és a koponya CT vizsgálatot követően az orvosok azonnali műtétet javasoltak.

A KATÉTERREL TÖRTÉNŐ BEAVATKOZÁSSAL, SIKERÜLT ELTÁVOLÍTANI AZ ELZÁRÒDÁST OKOZÓ VÉRRÖGÖT.SZERENCSÉRE MINDEN BEAVATKOZÁS IDŐBEN MEGTÖRTÉNT, ÍGY MARADANDÓ KÁROSODÁS NÉLKÜL VÉSZELTE ÁT A TÖRTÉNTEKET. NORBI BESZÉDE, MOZGÁSA, EMLÈKEZETE TELJESEN HELYREÁLLT, ÁLLAPOTA STABIL, JELENLEG IS A LEGJOBB KEZEKBEN VAN

– mesélte.