"Kedves Ráhel, ne hozz szégyent a magyarokra Spanyolországba.." kemény nyílt levelet írt Nati


"Kedves Ráhel, ne hozz szégyent a magyarokra Spanyolországba.." kemény nyílt levelet írt Nati



Kedves Ráhel!

Hallom, az orosz oligarchák által is lakott, gyönyörű Marbellára költöztetek! Legutóbb 2 éve voltunk ott, ezekben a napokban játszott a zongoraművész férjem Lisztet. (Nem, nem a sütialapanyag, hanem a zeneszerző. Tudod, akiről a repteret is elnevezték. Ha nem tudod, nem érdekes.) Mi így terjesztjük a magyar kultúrát: zéró közpénz, pár évtized tanulás, lemondás. Ki-ki tehetsége meg azon értékrend szerint, amit hozott otthonról. Én Kodályt éneklek, a férjem Lisztet játszik, te meg a sz@ros pelenkát dobod az út szélére.

Ugyan nem féltem a pénztárcádat, ami tele van a magyar adófizetőktől elsíbolt pénzzel, de a felétek bevett, népi szokást a spanyolok nem csípik. A kutyapiszok felszedésének elmulasztása 2 éve, amikor a képet készítettem, 750 eurós bírsággal járt, pedig az passzív cselekmény, nem aktív, mint a te szemétkezelésed. Szóval viselkedjetek! Azt nem kérem, hogy ne hozz szégyent az országra, mert egyrészt más mintád nincs, másrészt grandiózus nárcisztikusként fogalmad sincs a szégyenerzetről. Ez nálatok családi vonás.

Értem én, hogy a spanyol, elit magánsuli jobb, mint az apukádék által szétvert, magyar, állami oktatás. Az, ahol a nem kérdező, nem gondolkodó, német autóipart és egyéb multikat rabszolgaként kiszolgáló tömegek nevelése folyik. Spanyolországban finomabb a friss hal, mint a másodosztályú, füstölt vagy fagyasztott, amit a fenti multik, "hálából" a számukra kedvező törvényekért, a német boltokhoz képest, másfél-, kétszeres áron eladnak. Megértem, hogy ha ott belelépsz egy tengeri sünbe vagy kagylóba, az ottani sürgősségin hamarabb ellátnak, mint ha a Velencei-tó medrében sétálva ficamodna ki a bokád.

És bizonyára tudod, hogy számos, hatalmas előnye mellett a spanyol tengerparthoz közel van Afrika, benne azok az országok, amelyek vezetőit apukádék és Putyin bácsi kilóra vették meg. Ezekben az országokban nincs kiadatás, és vígan lehet élni a lenyúlt dollármilliárdokból, ha esetleg "úgy alakulna". Szabó Tímea szerint Spanyolországból haza lehet hozni benneteket, de nem féltelek, gyorsabbak lesztek, ha futni kell! Hajrá, Rasi, büszkék vagyunk rátok! Igazi példakép vagy!

Ölel honfitársnőd: Bálint Natália