Minden Magyar állampolgárt figyelmeztet a Rendőrség. Ez most nem játék, ez nagyon komoly


Minden Magyar állampolgárt figyelmeztet a Rendőrség. Ez most nem játék, ez nagyon komoly



Téged már hívott a bankod azzal, hogy gyanús pénzmozgást észleltek a számládon❓

SPOILER ALERT‼️ NEM IS FOG!

Ugyanis ez a legújabb csalási módszer, ne dőlj be neki! Tehát, ha azzal hív fel egy „banki alkalmazott”, hogy gyanús pénzmozgást észleltek a számládon, többségében online vásárlásokat kezdeményeztek rajta, ezért közösen kellene ellenőriznetek, mi történt, tedd le a telefont! Ezt követően – miután meggyőződél róla, hogy nem arra gondoltak, amikor beleszaladtál egy-két kihagyhatatlan webshopos akcióba – jelentsd be a csalók hívását a lakhelyed szerint illetékes rendőrkapitányságon.

Ha nem szakítod meg a hívást, azzal folytatódik a történet, hogy leegyeztetitek a kártyaszámodat, majd a probléma elhárítása érdekében megkérnek, hogy töltsd le a TeamViewer vagy az AnyDesk programot, ezzel távoli hozzáférést biztosítva a gépedhez. Amikor ez kész és már látnak minden lépést, adatot, amit a számítógépeden vagy a telefonodon végzel, nyilván szükséges lesz belépni a netbankodba, hogy megszerezzék az azonosító adatokat és már mehetnek is az utalások, internetes vásárlások - a te károdra.  A tranzakciók végeztével még szépen megkérnek, hogy töröld a programot, így eltünteted a nyomaikat. Ráadásul nem elég, hogy a pénzedtől megfosztanak, még az idődet is rabolják, ugyanis ezek a hívások akár órákig is eltarthatnak.

Ezért kérjük, ilyen esetekben is legyetek mindig körültekintőek! Már a sztori elején szakítsátok meg a hívást és vagy netbankon keresztül vagy a számlátokat kezelő bank telefonos ügyfélszolgálatán keresztül ellenőrizzétek a számlátokat!