“Nem akarok belegondolni, hogy mit élt át, amíg meghozta a végső döntést” – megszólalt annak a 16 éves fiúnak az édesanyja, aki azért vetett véget az életének, mert társai csúfolták az iskolábanNevelőapja találta meg annak a 16 éves fiúnak a holttestét, aki hétfőn tűnt el. Szüleinek sokszor panaszkodott, hogy nem akar iskolába menni, mert társai csúfolják. Gábor rendőr vagy tűzoltó szeretett volna lenni.

 

Az iskolába indult

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, egy vajai 16 éves fiú önkezével végzett magával, miután az iskolában csúfolták társai. Hétfőn reggel Gábor elköszönt édesanyjától és mintha minden a legnagyobb rendben lenne, elindult az iskolába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!


Nem szállt fel a buszra

A buszra azonban már nem szállt fel. Édesanyja erről mit sem tudott, délután kezdett aggódni, mikor fia nem ért haza. Edina azt mondja, érezte, hogy baj van.

 

A nevelőapja talált rá

„Keresni kezdtük, de mintha a föld nyelte volna el. Aztán a nevelőapja találta meg, egy fára kötötte fel magát. Valószínűleg kedd hajnalban vetett véget az életének, nem akarok belegondolni, hogy mit élt át, amíg meghozta a végső döntést” – mondta a Blikknek a gyászoló asszony.

 

Előbb kellett volna szólni

„Az iratait eldobta, a telefonját pedig 40 méterre tőle találták meg. Elgondolkoztam, hogy előbb kellett volna az iskola felé lépéseket tennem, de pont ő könyörgött: ne tegyem meg, mert akkor még inkább bántani fogják. Minden szülőnek csak azt tanácsolhatom, ha bajt észlel, ne féljen cselekedni, azonnal lepni kell. Nehogy késő legyen, mint nálunk” – mondta az édesanya.

 

A gyerekek szemébe akar nézni

Edina azt mondja, ő csak annyit szeretne, hogy más gyerek ne járjon így. „Ja, meg még egy tervem van. A gyerekek szemébe szeretnék nézni, akik ezt tették Gabival. Megkérdezném tőlük, hogy most jó nekik? Ki lesz a következő?”

 

Rendészeti szakra járt

Gábor tavaly kezdte Baktalórántházán a szakközépiskolát. Rendészeti szakra járt, rendőr vagy katona akart lenni. Az osztálytársai egy része már akkor rászállt a csendes, visszahúzódó fiúra, a pandémia szinte megváltás volt számára.

 

Nem akart iskolába menni

„Nyár végén már mondogatta, hogy nem szeretne menni. Én és a nevelőapja biztattuk, hogy minden rendben lesz, majd leszállnak róla. Ő csak foglalkozzon azokkal a fiúkkal, akik rendesek vele. Sajnos nekünk sem nyílt meg igazán, így nem tudtuk felmérni, hogy mekkora a gond”.


 

Hambárfejűnek csúfolták

Aztán elkezdődött a suli, két nap múlva, pénteken újságolta, hogy szólt az osztályfőnőknek, aki el is beszélgetett a csúfolódó gyerekekkel. Edina azt gondolta, hogy ezek után békén hagyják a fiát.  Vasárnap az ebédnél annyit elárult, hogy hombárfejűnek szokták hívni, ami nagyon bántja.

 

Nem tudott visszaszólni nekik

Gábor a szüleinek azt mondta, azért nem szól vissza nekik, mert nem akarja őket megbántani. Az édesanya szerint a fiú azért vált az osztálytásai célpontjává, mert nem tudott igazán jól kommunikálni, frappánsan visszavágni a heccelésre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!