Nem tüdőembólia miatt hunyt el a terhes Ildikó...A férje könyörgött, hogy mentsék meg, de a karjaiban halt meg a szerelme..


Nem tüdőembólia miatt hunyt el a terhes Ildikó...A férje könyörgött, hogy mentsék meg, de a karjaiban halt meg a szerelme..A 8 éves Léna a szomszéd szobában aludt, miközben az édesanyja életéért küzdöttek.

Néhány hónappal ezelőtt még egymás mellett ülve, boldogan mutatták az ultrahangos képet, amivel büszkén tudatták a világgal: újabb csöppség érkezik a családba. A tanítónőként dolgozó Ildikó és tűzoltó férje, Attila boldogsága határtalan volt, de 8 éves gyermekük, Léna mindenkinél jobban várta a kishúgát, akinek még a nevét is ő választotta ki.A szerencsi család idillje azonban egy pillanat alatt elillant, a boldogságot pedig a mérhetetlen gyász és a szívszorító fájdalom nyomasztó érzése váltotta fel. A 38 éves édesanyának csupán három hete volt hátra a szülésig, de múlt csütörtökön váratlanul elhunyt. Először tüdőembóliára gyanakodtak, ám tegnapra kiderült, hogy szívelégtelenség okozta a halálát. Ildikót és Szofit a családja mellett jó barátjuk, a Groovehouse énekesnője, Judy is gyászolja.


– Az utolsó napon minden a normális mederben folyt. Léna Miskolcon szertornázott, mi pedig készültünk az estére. A kislányunk most Ildikóval akart aludni, ezért én a gyerekszobában feküdtem le. Fél 10 körül jött át hozzám, majd azt mondta, nem érzi jól magát, nem kap levegőt. Kimentünk a teraszra, leültettem, ő pedig arra panaszkodott, hogy szúr a mellkasa. Hívtam segítséget telefonon, de neki már lilult a szája, aztán habzó szájjal hányt a teraszon. Próbáltam besegíteni, de az ajtó előtt összeesett – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra a Blikknek Buri Attila.A 40 éves férfi azonnal megkezdte az újraélesztést, mivel a felesége akkor már nem volt magánál. Pár perc múlva a mentők is megérkeztek, akik átvették az irányítást, és ugyan mindent megtettek, sokáig küzdöttek a fiatal nőért, már ők sem tudták megmenteni az életét.


– Könyörögtem, hogy hozzák vissza, de esélyük sem volt. A karjaimban halt meg a szerelmem. Nekem kellett dönteni arról, hogy császármetszéssel megpróbálják-e megmenteni a picit a hasában, de szerintük erre sem lett volna esélyük, így pedig nem is akartam – sírta el magát a megtört férfi.


A kislányuk, Léna mindeközben a szobában aludt, fel sem ébredt a hangzavarra.

– Szerencsére nem látott és nem érzékelt az egészből semmit, másnap reggel viszont muszáj volt neki elmondanom, mi történt. Odamentem az ágyához majd azt mondtam, anyáék felmentek a csillagok közé. Aztán kijött és azt felelte, hogy anyáék odafent ketten, mi pedig idelent leszünk erősek. Még csak 8 éves, de nagyon érett, az anyukája maximálisan felkészítette az életre. Azt is hozzátette, hogy minden versenyét anyának nyeri majd meg.


Judy szíve összetört

Ildikó halálhírét az ismert énekesnő, Judy osztotta meg a közösségi oldalán. Lapunknak elmondta: az elhunyt kismama családjával 6 éve ismerkedtek meg, azóta pedig szoros baráti kapcsolatot ápoltak egymással. Hasonló korú gyermekeik is imádták egymást, és együtt is sportoltak. A tragédia hírével az özvegy hívta fel zokogva.