Zalatnay mentegeti magát: Nem a zsebembe teszik a 10 milliót!Sokan rácsodálkoztak, hogy Kovács Kati és Zalatnay Sarolta kedden aláírta a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót. A művésznők hosszú pályafutásuk alatt távol tartották magukat a politikától, legalábbis nyíltan nem álltak ki ügyek mellett. Eddig.


Kovács Kati tíz éve még az MSZP nőtagozata által alapított közéleti díjat sem vette át, mert köze volt a politikához. „Szeretnék énekes maradni, aki a zene pártján áll” – nyilatkozta akkor. Éppen ezért még rajongóit is meglepte, hogy a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő pénteken egy budakeszi fideszes stand előtt fotózkodott Menczer Tamás államtitkárral, miután aláírta a petíciót. Zalatnay Sarolta szombaton tette meg ugyanezt egy érdi Fidesz-rendezvényen. Hasonlóan Kovács Katihoz, ő sem politizált korábban. Lapunknak sikerült elérni az énekesnőt, aki nem rejtette véka alá véleményét.


– Mindig is hirdettem, hogy nem foglalkozom politikával. Ebben az esetben sem álltam politikai akció mögé, a tetszésemet és a nem tetszésemet fejeztem ki. Itt most az utóbbit, mert elegem van a gyűlölködésből. A véleményemet továbbra is elmondom, akinek ez nem tetszik, az mehet isten hírével. Szerencsére sokkal több a szeretet, mint a negatívum az irányomba a rajongóim részéről – mondta Zalatnay, aki azonnal kitért a 10 millió forintos állami támogatásra is, amit Kásler Miklós emberierőforrás-minisztertől kapott életmű-koncertkörútra.


– Az viszont nagyon elszomorít, ahogy egyesek erre a hírre reagáltak. Nem kaptam semmiféle előnyt azért, mert aláírtam a petíciót. Szép is lenne, ha 10 milliót érne az aláírásom! A pénzt nem a zsebembe adják, a turné minden egyes elemével el kell számolni – csattant fel az énekesnő.


Más hírességek már korábban úgy döntöttek, nyíltan közösséget vállalnak egy-egy politikai oldallal. Ilyen például Nagy Feró vagy Pataky Attila. Ők koncertjeiken is előszeretettel beszélnek jobboldali nézeteikről.