.

Az utolsó pillanatig reménykedett a gyógyulásban Andi... Isten Veled drága barátom..Bő két évvel ezelőtt akartunk először írni Valentinyi Andiról. Egy középiskolába jártunk, így szinte mellbevágott a hír, hogy beteg. A mindig mosolygós, pozitív nő akkor már eltemette a férjét és egyik napról a másikra kellett eltartania három kisgyermekét és egyetemista fiát. És akkor jött ő. A rák. Lágyizom szarkóma – állt a diagnózisban. Andi nagy harcos, életvidám nő volt mindig és szilárdan hitt abban, hogy sikerülni fog. Az első műtét után, két évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy sikerült. De tél vége felé a betegség kiújult. És sajnos, győzött. Írásaival rá emlékezünk és árván maradt gyermekeinek gyűtjünk.


Andi nagy hittel és szeretettel építette a Vidéki ház c. vállalkozását, de amikor beteg lett, létbizonytalanságba került. Ekkkor akartunk először gyűjteni neki, hogy amíg a betegséggel küzd, legyen miből megélnie a gyerekeknek. Megírtuk a cikket, de Andi végül nem engedte, hogy kimenjen a Női váltón. Várjatok egy kicsit! – mondta. Addig vártunk, míg az első műtét után szépen lassan jobban lett. Megoldom, minden rendben lesz! – írta és mi hittünk neki. Andi eltűnt a szemünk elől, vidám arcát már csak a közösségi médián láttuk. Hittük, minden rendben van.


Egészen idén tavaszig. Andinak a gyerekei voltak mindig az elsők és az értük való aggódása volt a legnagyobb, amikor idén tavasszal kiderült, hogy a rettegett kór újra felbukkant és még mohóbban akarta őt. Lágyizom szarkóma. Egy daganat, ami körbefonja a testet és nem enged. Belőle táplálkozik. Nő, egyre nagyobbra.


Valentinyi Andi kétségbeesve küzdött azért, hogy időben megműtsék. De az állami gépezet elbukott. Küldték ide-oda, ilyen vizsgálatra, olyanra, MRI-re – amit a kórház sajnos nem tud megcsinálni – az idő meg csak telt, a daganat egyre jobban nőtt a hasában, ő pedig egyre dühösebb lett. Mire kés alá feküdt, már beszőtte a teste nagy részét. Andi mégis hitt abban, minden jóra fordul. Most is, mint két évvel ezelőtt. A kór azonban nem hagyta.


Drága Andi! Fantasztikus nő voltál, örök optimista, szerető családanya és az ötletén mindig teljes odaadással dolgozó vállalkozó. Igazi példakép. Írásaiddal Rád emlékezünk.

Népszerű bejegyzések

Népszerű bejegyzések

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Keresés ebben a blogban

Érdekes cikkek

Érdekességek

Ajánlott bejegyzések

Címkék