Egy 65 éves nyugdíjas nőt tett tönkre a bank, 200 ezret vett fel kölcsönbe..most ajtó nélkül víz nélkül él..


Egy 65 éves nyugdíjas nőt tett tönkre a bank, 200 ezret vett fel kölcsönbe..most ajtó nélkül víz nélkül él..



Egy kisebb összegű banki kölcsön felvételét követően kezdődött Elek Zsuzsanna kálváriája. Jelenleg a város külterületén él, egy ajtó nélküli, romos házban. Utolsó mentsvárként fordult szerkesztőségünkhöz.


Egy 65 éves bajai lakos, Elek Zsuzsanna kereste meg szerkesztőségünket segítséget kérve. Mint azt az asszony elmondta, pár hónappal ezelőtt kikerült a szociális bérlakásból, és jelenleg Baja külterületén él egy pici, romos házban.

Az ingatlanba se a víz, se a gáz nincs bevezetve, de a legnagyobb gondot az okozza, hogy még ajtaja sincs, amit be tudna zárni, hogy ne hűljön ki a lakás a hidegben, vagy az állatok ne lepjék meg éjszaka. Ottjártunkkor az udvaron egy nagy testű, játékos kutya fogadott. A barátságos hölgy házában takaros rend, szépen festett falak, a falakon képek.


Mint mesélte, néhány évvel ezelőtt egy 200 ezer forintos banki kölcsönt követően kezdődött a kálváriája, amit ma már nagyon megbánt. A kölcsön kapott összeget és a kamatokat azóta is vonják az alacsony nyugdíjából, így alig ötvenezer forintot kap havonta, amiből már nem tud megélni a tanyán. Elmondása szerint retteg a téltől, attól, hogy nem tudja majd fenntartani magát.

A kútból a vizet most még fel tudja húzni, de attól fél, hogy amint hidegebbre fordul az idő, minden befagy, és még vize sem lesz.


A helyi családsegítő központtól nemrégiben kapott egy kályhát, hogy majd tudjon fűteni, de ez sajnos egyelőre csak az udvaron van, mert nem tudja bevinni a kis házba. A hivatalból egy egyszeri támogatást már kiutaltak részére, de az sem sokat segített rajta. A nyilvánossághoz végső elkeseredésében fordult, mert abban reménykedik, hogy segítenének rajta a jóakaratú emberek, ha megismerik a történetét.

A körzet helyi képviselője, Kovács Csaba és Horváth Szilveszter, a cigány önkormányzat elnöke is kint járt nála felmérni, hogy miben tudnak segíteni. Olvasónk kéri, hogy aki megteheti, a következő számlaszámra történő utalással segítse: 11773322-02298786.