Labdázás közben halt meg a 8 éves Abigél..a szülők érezték, hogy nem lesz hosszú élete a gyermeküknek


Labdázás közben halt meg a 8 éves Abigél..a szülők érezték, hogy nem lesz hosszú élete a gyermeküknek

 


Szülei szerint a kislány maga is sejtette, hogy nem lesz hosszú élete


Abigél egy csodálatos szökött angyal volt - fogalmazott könnyeivel küszködve annak a kilenc éves kislánynak az édesapja, aki kedden délután, egy tanításon kívüli sportfoglalkozáson rosszul lett, majd meghalt. A kislány életéért sokig küzdöttek a mentők az iskolaudvaron, szülei pedig fogták a kezét és közben imádkoztak a Jóistenhez, hogy vezesse őt vissza hozzájuk. Kérésük nem talált meghallgatásra.


Abigél a családjával Mórtól nem messze, Bakonycsernyén élt. A település most egy emberként gyászolja a tragikusan fiatalon meghalt szőke kislányt. Szülei könnyek között nyilatkoztak lapunknak.


– Nagyon határozott szeretném leszögezni, hogy semmiféle szektának vagy gyülekezetnek nem vagyunk tagjai. Ezt azért fontos kiemelni, mert lehet, többeknek furcsa lesz, amit mondani fogunk a feleségemmel - mondta a kertkapuban állva Abigél édesapja, Németh István.

 

– Az az igazság, hogy az évek alatt sok jelet kaptunk, hogy Abigél nem lesz velünk sokáig itt a földön, csak mi ezekről nem akartunk tudomást venni - folytatta a gyászoló édesapa.


Abigélnek veleszületett szívelégtelensége volt, a betegséget már magzati kórban diagnosztizálták nála. A születése sem volt problémamentes.


– Az ő szívbetegsége kontrollált volt. Rendszeresen jártunk vele orvoshoz, minden utasítást betartottunk. Ő azonban egy igazi eleven, örökmozgó gyerek volt, nem igazán akart tudomást venni a betegségéről. Imádott labdázni, és nagyon bántotta, hogy a szíve miatt sok dolgot nem csinálhat. Szerintem lényegtelen, hogy pont labdázás közben érte a halál. Mi senkire nem haragszunk, gondolom addig könyörgött, amíg a kapuba beállították. Mi a feleségemmel úgy gondoljuk, hogy ő bárhol lehetett volna, meghal. Egyszerűen ennyi időre szabatott az ő földi élete. Borzasztó fájdalom ez nekünk, de tudomásul kell vennünk. Így is több szeretet adott, mint a legtöbb ember egész életében – vette át a szót Abigél édesanyja.


A szülők elmeséléséből kiderül, hogy kislányuk nagyon intelligens, szinte felnőtt gondolkodású gyermek volt.