Meghalt Venczel Vera...Az Egri csillagok Vicuskája..Elhunyt Venczel Vera, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A gyászhírt a Vígszínház tudatta szombaton.


Venczel Verával 75. születésnapján, idén márciusban beszélgettünk, pedig ritkán nyilatkozott, mostanában visszavonultan élt. A legendás színésznő akkor a visszaemlékezések mellett elmondta azt is, az idő múlása sem rémisztette meg:


„Ez az időszak most arról szól, hogy vigyázzunk magunkra, vigyázzunk mindenkire! Jelenleg nem szerepel a terveim között, hogy színpadra állok. Igyekszem élvezni az élet minden pillanatát, és hálás vagyok a sorsnak, amiért ilyen hosszú és tartalmas életút áll mögöttem. Jólesik a közönség szeretete, ez is rengeteg erőt ad nekem ahhoz, hogy olykor a nehezebb pillanatokban is erős legyek. Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat. A Vígszínháznak, hogy megemlékezik rólam, a Magyar Televíziónak pedig, hogy a héten műsorra tűzi néhány filmemet. Az idő múlása nem rémiszt meg.”