Napi 1 kiskanál EBBŐL, és nincs többé ínygyulladás, kellemetlen szájszag, és a fogak is lassabban lyukadnak


Napi 1 kiskanál EBBŐL, és nincs többé ínygyulladás, kellemetlen szájszag, és a fogak is lassabban lyukadnak



A rossz lehelet nemcsak egészségügyi probléma, de az önbizalmunkat is negatívan befolyásolhatja. Oka lehet többek között fogszuvasodás vagy ínygyulladás, de egyszerűen az is, hogy a száj nyálkahártyáján túlzottan elszaporodnak a nem kívánt mikroorganizmusok.


A bolti szájvizekkel természetesen segíteni lehet a problémát, azonban ezek sok esetben egészségre káros anyagokat tartalmaznak, és ráadásul még az áruk is igen borsos! Az alábbiakban egy természetes alternatívát kínálunk ugyanerre a funkcióra.



Így készítsünk otthon természetes szájvizet: ki fertőtlenítünk egy üveget, teszünk bele fél evőkanál fahéjat, rá csavarjuk két citromlevét, beleöntünk egy evőkanál szódabikarbónát, fél evőkanál mézet, és erre rálocsolunk két és fél deci vizet.


Összerázás után már használhatjuk is: másfél evőkanállal kell használnunk minden egyes öblögetéshez. Használjuk naponta, és hosszú távon megakadályozza a baktériumok elszaporodását a szánkban, a leheletünk jobb lesz, kevesebb fogunk lyukad majd ki, és kevesebb gyulladás alakul ki a szánkban.

 

Mind a méz, mind pedig a fahéj baktériumölő hatású, és ellentétben a szájvizek menta aromájával, ez nemcsak elfedi a bűzt, de annak okozóit pusztítja el.


A citrom C vitamintartalmának hála szintén erős szövetséges a mikroorganizmusokkal való harcban, tisztán tartja a szájüreget, és a szódabikarbóna által létrehozott lúgos környezetben a baktériumok szaporodása lényegesen lelassul.