Nem tesszük zsebre, amit ma éjszaka az időjárás hoz.. Mi a?


Nem tesszük zsebre, amit ma éjszaka az időjárás hoz.. Mi a?A front mögött beáramló hidegebb levegő holnap estétől nyugalomba jut, éjszakánként többfelé várható fagy.


A hidegfront szombatra elhagyja térségünket, napközben még délen és nyugaton lehet több felhő az égen, máshol már a napsütésé lesz a főszerep. Csapadékra már sehol sem kell számítani, viszont sokfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. Délután 12 és 16 fok között alakul a csúcshőmérséklet.


Estétől egyre inkább legyengül a szél és mindenhol kiderül az ég. Az egyre hosszabbá váló éjszaka és az erős kisugárzás hatására gyorsan csökken a hőmérséklet, hajnalban többfelé fog fagyni, 


az északi völgyekben -5 fok alá hűlhet a levegő.


Hasonlóan hideg lesz a hétfőre virradó éjszaka, illetve pára-, helyenként ködfoltok is kialakulhatnak. A nappali órákban viszont mind vasárnap, mind hétfőn a napsütésé lesz a főszerep, felhő alig lesz az égen, és délutánonként 10-16 fokot mutatnak majd a hőmérők. Vasárnap északkeleten és Sopron környékén élénkülhet meg a légmozgás, hétfőn pedig északnyugaton a délkeleti szél támad fel.


Kedd reggel is többfelé lehet gyenge fagy, napközben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, így a napos időtől átmenetileg elköszönhetünk. Jelentős csapadék azonban nem várható.