Nem tesszük zsebre, amit ma éjszaka az időjárás hoz.. Mi a?


Nem tesszük zsebre, amit ma éjszaka az időjárás hoz.. Mi a?



A front mögött beáramló hidegebb levegő holnap estétől nyugalomba jut, éjszakánként többfelé várható fagy.


A hidegfront szombatra elhagyja térségünket, napközben még délen és nyugaton lehet több felhő az égen, máshol már a napsütésé lesz a főszerep. Csapadékra már sehol sem kell számítani, viszont sokfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. Délután 12 és 16 fok között alakul a csúcshőmérséklet.


Estétől egyre inkább legyengül a szél és mindenhol kiderül az ég. Az egyre hosszabbá váló éjszaka és az erős kisugárzás hatására gyorsan csökken a hőmérséklet, hajnalban többfelé fog fagyni, 


az északi völgyekben -5 fok alá hűlhet a levegő.


Hasonlóan hideg lesz a hétfőre virradó éjszaka, illetve pára-, helyenként ködfoltok is kialakulhatnak. A nappali órákban viszont mind vasárnap, mind hétfőn a napsütésé lesz a főszerep, felhő alig lesz az égen, és délutánonként 10-16 fokot mutatnak majd a hőmérők. Vasárnap északkeleten és Sopron környékén élénkülhet meg a légmozgás, hétfőn pedig északnyugaton a délkeleti szél támad fel.


Kedd reggel is többfelé lehet gyenge fagy, napközben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, így a napos időtől átmenetileg elköszönhetünk. Jelentős csapadék azonban nem várható.