Október 25-től kötelező maszkviselés..ez aztán a fekete leves


Október 25-től kötelező maszkviselés..ez aztán a fekete leves



Az említett helyeken orvosi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot kötelező viselni olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.


A romló fertőzöttségi adatok miatt október 25-től kötelezővé teszi a maszkviselést a kazincbarcikai városvezetés a helyi polgármesteri hivatalban, a városi holdingnál, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben, a Védőnői Szolgálatnál, valamint a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ egységeiben - írta a borsodihir.hu. Az említett helyeken orvosi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot kötelező viselni olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.


A szigorítástól mentesülnek a gyermekek, az óvodai és bölcsődei dolgozók, mivel a maszkviselés a kicsik beszédfejlődését hátráltatja. Mindemellett szigorodnak a beléptetés szabályai a bölcsődékben, óvodákban és a bentlakásos idősellátó intézményekben, továbbá újra megnyílik az önkormányzat által biztosított OMSZ PCR mintavételi pont - írta a kolorline.hu.


Az indoklás szerint az intézkedésre a Kazincbarcikán (is) romló járványadatok miatt van szükség. A múlt csütörtöki összesítés szerint több óvodás csoport és iskolai osztály karanténban volt.