Ez történik, amikor a baba sejtjei az édesanyja véráramlatába kerül. Ezt nevezhetjük csodának?


Ez történik, amikor a baba sejtjei az édesanyja véráramlatába kerül. Ezt nevezhetjük csodának? "Terhesség alatt a baba sejtjei az anya véráramába vándorolnak, majd visszakerülnek a babába, ezt nevezik „magzati-anyai mikrokimérizmusnak”.

A sejtek 41 hétig keringenek és összeolvadnak oda és vissza, majd a baba születése után ezeknek a sejteknek nagy része az anya testében marad, állandó lenyomatot hagyva az anya szöveteiben, csontjaiban, agyában és bőrében, és gyakran ott is maradnak évtizedeken át. Az anya minden egyes gyermeke egy hasonló lenyomatot hagy a testében.

Még akkor is, ha a terhesség nem teljes idejű, vagy ha abortuszt végzel, ezek a sejtek továbbra is vándorolnak a véráramodban.

A kutatások kimutatták, hogy ha egy anya szíve megsérül, a magzati sejtek a sérülés helyére rohannak, és más típusú sejtekké alakulnak, amelyek a szív meggyógyítására specializálódtak.

A baba segít helyreállítani az anyát, míg az anya építi a babát.

Milyen klassz ez?

Gyakran ez az oka annak, hogy bizonyos betegségek terhesség alatt eltűnnek.

Hihetetlen, ahogy az anyák teste mindenáron megvédi a babát, a baba pedig védi és újjáépíti az anyát – hogy a baba biztonságosan fejlődhessen és életben maradhasson.

Gondolj egy pillanatra az őrült sóvárgásra. Mi hiányzott az anyának, ami miatt a baba vágyat keltett benne?

A vizsgálatok kimutatták a magzat sejtjeit egy anya agyában 18 évvel a szülés után. Milyen csodálatos ez? 

Ha anya vagy, tudod, hogyan érezheted intuitív módon a gyermeked, még akkor is, ha nincs ott… Nos, most már tudományos bizonyíték van arra, hogy az anyukák még évekig hordozzák őket, azután is, hogy megszülettek.

Ezt gyönyörűnek tartom"