Hobó a rocker, aki élet-halál között lebeg? Sorra mondják le 2 hete az előadásait


Hobó a rocker, aki élet-halál között lebeg? Sorra mondják le 2 hete az előadásaitKét héttel ezelőtt jelentették be, hogy betegség miatt elmarad Földes László Hobo egy vidéki József Attila-estje. A rajongók aggódnak érte.

 

Két héttel ezelőtt jelentették be, hogy betegség miatt elmarad Földes László Hobo egy vidéki József Attila-estje.


A Bors kiszúrta, hogy a Kossuth-díjas bluesénekes azóta is sorra fújja le az előre meghirdetett előadásait. Pénteken és szombaton például a Nemzeti Színház színpadán, százak előtt lépett volna fel, mégis az utolsó pillanatban bejelentették: törlésre került a program.


Korát meghazudtoló három órás, teltházas életmű koncertet adott 2019. március 30-án Földes László, Hobo a Hobo Blues Band frontembere a fővárosi Papp László Arénában.


Megkerestük a színházat, ahol érdeklődésünkre megerősítették, valóban betegség miatt marad el Földes László Hobo estje, de többet nem kívánnak nyilatkozni a témában.


A rejtélyes betegség miatt sorozatosan elmaradó műsorok kapcsán több tucat rajongó kezdett aggódni Földes Lászlóért.


„Mielőbbi jobbulást kívánok Hobónak, sajnos a mai ikladi Ady-előadása is elmaradt…” – írta valaki, majd jött a következő üzenet: – „Mielőbbi jobbulást és jó egészséget kívánok.”


De vajon mi történhetett? Mindenhol csupán betegségre hivatkoznak, azonban további részleteket nem árultak el róla. Lapunk elérte Hobo koncertszervezőjét, Szabó Attilát, aki röviden nyilatkozott a zenészlegenda állapotáról.


„Nemrég beszéltem Földes Lászlóval, nincs kórházban. Mi is találkoztunk Ókovács Szilveszter nyilatkozatával, de nem Hobo az a rockikon, akire az igazgató utalt a Hír TV-ben” – mondta röviden, magától felidézve azt, hogy Kóbor János kapcsán Ókovács egy nyilatkozatában elmondta: ő tud egy másik „ugyanolyan korú rock­ikonról” is, aki nem oltatta be magát, és most élet és halál között van. Hogy pontosan kiről van szó, azt nem árulta el.


A koncertszervező válasza szerint tehát nem Hobóról van szó. Azonban továbbra sem tudjuk, hogy mi lehet az a rejtélyes betegség, ami miatt az év hátralévő részére valószínűleg nem áll színpadra Földes László. A művésznek lapunk munkatársai is mielőbbi gyógyulást kívánnak.