Kötelezővé teszik a védőoltást. Február 1-től nincs mese, MINDENKINEK kötelező


Kötelezővé teszik a védőoltást. Február 1-től nincs mese, MINDENKINEK kötelező



Rekordokat döntenek a fertőzöttségi adatok, lassan megroppan a vírus alatt a kórházi ellátás, szinte megállíthatatlanul terjed delta variáns, ezért Ausztria újabb határozott lépésre szánta el magát. Jövőhét hétfőtől országszintű lezárás jön, február 1-jétől pedig bevezetik a kötelező oltást is.


Az osztrák kancellár, Alexander Schallenberg sajtótájékoztatón jelentette be pénteken, hogy a drámai helyzet miatt, ha az intézkedést végig tudják vinni, akkor


Ausztria a világon elsőként vezeti be a koronavírus elleni általános kötelező oltást,

azaz mindenkinek fel kell majd vennie a vakcinát, nem csak azoknak, akiknél nagy a kockázat a víruskitettség szempontjából.


A fertőzöttek száma rekordmértékeket oltott, ezért az ország szigorú intézkedéseket is bevezet. A CNBC számolt be róla, hogy már hétfőtől országos lezárások kezdődnek Ausztriában. Eszerint az iskolák online oktatásra térnek át, csak a létszükségletű boltok tarthatnak nyitva. Ez az állapot a tervek szerint 20 napig tart majd Ausztriában.


A jelenlegi szabályok szerint az oltatlanok már most sem hagyhatják el az otthonukat, csakis létfontosságú célokkal. Az országos lezárás feloldását követően ők továbbra is ki lesznek tiltva a nyilvános helyekről – szúrta ki a Portfólió.


Ausztriában csütörtökön újabb rekord született: több mint 15 ezer új fertőzöttet jelentettek.


Az országnak lakosságának eddig 65 százalékát sikerült beoltani, ami Schallenberg szerint „szégyenletesen alacsony”, a nyugat-európai országok között a második legalacsonyabb Liechtenstein után.