Nagyon fontos, a Delta variáns 5 fő tünete közül a legelső a legfontosabb: ha tapasztalod magadon csináltass tesztet


Nagyon fontos, a Delta variáns 5 fő tünete közül a legelső a legfontosabb: ha tapasztalod magadon csináltass tesztetA delta variáns egyik első tünete nem a köhögés, de még csak nem is a szaglásvesztés!

Azt már nem sokkal a delta variáns megjelenése után tudni lehetett, hogy nemcsak gyorsabban terjed, és többeket fertőz, mint az eredeti, vuhani variáns, hanem a tünetei is eltérőek lehetnek. Ezek pedig a következők:


kötőhártya-gyulladás (pink eyes): ez a szem kipirosodását, duzzanatát, váladékozását jelenti

emésztőrendszeri panaszok: hányinger, hányás, hasmenés

hallással kapcsolatos panaszok: fülzúgás, fülcsengés, szédülés

feketegomba-fertőzés

Zacher Gábor elmondta a Portfóliónak.adott interjúban, hogy itthon egyre többen tapasztalják a koronavírus első jeleként a kötőhártyagyulladást, ami eddig nem volt jellemző itthon.


A Hatvani Kórház orvosa szerint továbbra is az oltás a leghatékonyabb módszer a koronavírus ellen, és az orvosok olyan esetről még nem hallottak, hogy bárki kórházba került volna 3 vakcina után. Hozzátette, hogy nem adnak 100 százalékos védelmet, de a súlyos Covidot megelőzhetjük és a kórházba kerülés esélyét is a jelentősen csökkentik.


Zacher Gábor legalább a tömegközlekedésben, az üzletekben, az irodákban és más nyilvános zárt terekben visszahozná a kötelező maszkviselést, hogy lassuljon a járvány terjedési sebessége.