8 kilót fogyott Hobó a koronavírustól.. nagyon megviselte az idős legendát a betegség


8 kilót fogyott Hobó a koronavírustól.. nagyon megviselte az idős legendát a betegség



Neki is köszönhetjük, hogy József Attila örök, hogy Jim Morrison és a Rolling Stones ma is trendi. De mindenekelőtt neki köszönhetjük a Hobo Blues Bandet, amely az idők végezetéig a magyar zenetörténet kultikus bandája lesz. Földes László megtanította nekünk, hogy a percemberek helyett az értéket s a mélységet keressük. Ma is alkot, ír, s egy nagy februári Aréna-koncertre készül.


Hobo: Ez nemcsak a koncert, a készülő könyvem és egy megjelenő dupla lemez címe is. A mondat nem elsősorban rólam szól, sokkal inkább az országról, amelyben élünk. A gyűlölet Magyarországáról. A hazám a gyűlölet gyűjtőhelye lett, ez egyre elviselhetetlenebb. Nem ilyen országról álmodtunk az úgynevezett rendszerváltást követően.



Ezt egyre többen mondják, sőt kiabálják, ám a helyzet csak romlik…

Akkor tisztázzuk: Coviddal került kórházba? Hobo: Igen. Novemberben egy szerdai napon lettem rosszul. Annyira, hogy Borbála, a gyönyörű feleségem mentőt hívott. A Korányiba vittek, és egy pokoli éjszakát töltöttem ott. Aztán csütörtökre hihetetlen módon sokkal jobban lettem. Jött a vizit, felsorakoztak az ágyamnál a szkafanderbe öltözött orvosok és megkérdezték, mire vagyok allergiás. Drága Elek főorvos úr, csak a beöntésre, azt nagyon nem szeretem – feleltem. Elfogadták.