Elkezdődött a temetés – ezekben a percekben helyezik végső nyugalomra Oszter Sándort


Elkezdődött a temetés – ezekben a percekben helyezik végső nyugalomra Oszter SándortOktóberben hunyt el a legendás magyar színész, Oszter Sándor. Minden előjel nélkül lett rosszul, szívrohamot kapott.


A temetés részleteiről és a megemlékezésről a színész lánya, Oszter Alexandra üzent nyilvánosan:


"Kedves Mindenki! Aki szerette Édesapámat, akit az EMMI saját halottjának tekint, december 11-én de. 10 órakor a Farkasréti temetőben közösen megemlékezhet velünk együtt. Írhatnám, hogy kísérjük utolsó útjára, de úgysem az utolsó útja lesz... Tudom, sokaknak ifjúságát meghatározó alakja és sokak példaképe volt. Mindenkinek szíve joga ott lenni, aki úgy érzi."


Bodrogi Gyula búcsúztatja barátját, őt kérték fel, hogy mondjon beszédet, amit fájó szívvel elvállat.


– Egyáltalán nem volt könnyű megírni a beszédet. Hosszú napokig csak ültem a papír fölött, próbáltam összeszedni a gondolataimat – kezdte a Blikknek Bodrogi. – Azon gondolkodtam, mit mondjak Sándorról... Elevenítsem fel az első találkozásunkat? Vagy meséljek régi anekdotákat? Nem ment, egyszerűen nem tudtam könnyedre venni a figurát, mert olyan hirtelen és fiatalon ment el. Végül a beszéd is erről szól, hogy neki még élnie kéne és játszani.(címlapfotó:illusztráció)