Ennél rosszabb hírt nem is kaphattunk volna így Karácsony előtt! A legrosszabb hírt maga Müller Cecília maga jelentette be


Ennél rosszabb hírt nem is kaphattunk volna így Karácsony előtt! A legrosszabb hírt maga Müller Cecília maga jelentette be



Magyarországon is megjelent az omikron nevű vírusvariáns – jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos az M1 Híradóban hétfőn. A telex.hu Inforstarttól szerzett információi szerint a vírusváltozatot eddig két hazai mintában mutatták ki. A tisztifőorvos szerint ettől függetlenül még mindig a delta variáns a meghatározó a vizsgálati eredményekben. Jelenleg közel 100 százalékban ez okozza a hazai megbetegedéseket.


A Neumann Labs diagnosztikai laboratórium – melynek tesztje a napokban kimutatta az omikront – közleménye szerint:


A mutáció egy házaspárt fertőzött meg, amelynek tagjai nem tettek külföldi látogatást, így bizonyosan itthon kapták el a betegséget. A házaspár igazolt omikron-fertőzése mellett a magyar labor további gyanús eseteket is vizsgál.


Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezetője elmondta, csak idő kérdése volt, hogy a variáns itthon is megjelenjen. 


Laboratóriumunk idáig két vizsgált személy esetében mutatta ki bizonyítottan az omikron-variáns jelenlétét, amit a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakemberei is megerősítettek. Mindez feltehetőleg azt is jelenti, hogy ez a variáns több embert megfertőzhetett már hazánkban.