Jöhet a pofon, azoknak akik nem hajlandóak oltatni? Nemsokára már nem lesz kibúvó


Jöhet a pofon, azoknak akik nem hajlandóak oltatni? Nemsokára már nem lesz kibúvó



Pofont kapnak oltáselleneseknek: fogy a türelem, jöhet a kötelező oltás az egész EU-ban?

A koronavírus újabb, a korábbinál fertőzőbbnek tartott variánsának megjelenésével eljött az ideje, hogy az Európai Unió elgondolkodjon a kötelező védőoltás elrendeléséről – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben szerdán.


Ursula von der Leyen a koronavírus-járvány újabb hullámának összehangolt tagállami kezelését célzó bizottsági megközelítés ismertetésekor elmondta, hogy véleménye szerint uniós szintű megbeszélésre van szükség a koronavírus elleni kötelező oltásról és arról, miként ösztönözhető a védőoltás beadása, ugyanis az EU 450 millió lakójának egyharmada még mindig nincs beoltva.


Hangsúlyozta azonban, hogy a döntés meghozatala nemzeti hatáskörbe tartozik.


Ausztria nemrég döntött arról, hogy mindenkinek kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást, aki az ország területén bejelentett lakcímmel rendelkezik. A szabályszegőket akár


7200 eurós pénzbírsággal is sújthatják.


Olaf Scholz leendő német kancellár kedden jelezte, hogy támogatja a vakcinálás kötelezővé tételét.


Omikron-mutáns legelső tünete: ha ezt tapasztalod magadon , azonnal csináltasson tesztet!


Amire most mindenki kíváncsi, az az: milyen tünetekkel jár és mennyire súlyos megbetegedést okoz a koronavírus omikron-mutánsa? Íme az első tapasztalatok!


Az eddigiektől némileg eltérő, szokatlan, de viszonylag enyhe tünetekkel járt az általa vizsgált betegeknél a koronavírus omikron-mutánsa okozta megbetegedés - ezt mondta a brit Telegraph című lapnak dr. Angelique Coetzee háziorvos, aki Dél-Afrikában először találkozott a szupermutáns fertőzte betegekkel.


Dr. Coetzee azt mondta: szokatlan, de enyhe tüneteket mutattak a megbetegedettek.


A legtöbbjük azért jött az orvosi vizsgálatra, mert rendkívüli fáradtságra panaszkodtak - nyilatkozta az orvos az AFP francia hírügynökségnek. A betegek többsége 40 évesnél fiatalabb férfi volt, és kicsit kevesebb mint a felük be volt oltva.