Lélegeztetőre került, 30 perc múlva meghalt a Nagy család feje.. 3 gyermeket hagyott maga után..


Lélegeztetőre került, 30 perc múlva meghalt a Nagy család feje.. 3 gyermeket hagyott maga után..



A Nagy család érzi, hogy édesapjuk fentről néz rájuk, és büszke, hogy helyt tudnak állni az életben. A család nehezen élte meg az édesapa elvesztését, a feldolgozásban a családtagok és a közeli barátok segítettek.


„Nem tudtam, hogy ez lesz a búcsú” – három félárvát hagyott maga után az édesapa


A Czompó-család teljesen összetört, amikor a családfőt, Jánost elragadta a koronavírus. A gyerekek nagyon közel álltak édesapjukhoz, nehezen dolgozták fel elvesztését. Édesanyjuk, Bernadett nagyon sokat beszélteti őket a gyászról, a család szép emlékeiről, ez segíti őket a tragédia feldolgozásában.

Lukrécia lélektépő vallomása kislányának: Igen, apa is a mennyországban van már


Galántai Lukrécia és kislánya élete legnehezebb időszakát éli. Tíz nap különbséggel az ötfős családjukból hárman meghaltak, a koronavírus ragadta el őket. Nehéz könnyek nélkül hallgatni a Galántai-család történetét, de Lukrécia szeme nem csak szomorúsággal van tele, de elképesztő kitartással és hittel is.

prev

next

Házasságuk után három lánygyermek érkezett a Nagy-család életébe. Az ikrek szerettek volna sportolni, édesapjuk ekkor ismertette meg velük a pingpongot, amibe rögtön beleszerettek. Sokat játszottak otthon is, gyakoroltak az édesapjukkal.


A vírus első megjelenése után a család nagyon óvatos volt, maszkot hordtak és rendszeresen fertőtlenítették a házat.


„Olyan érdekes, hogy azt mondják az emberek, hogy megérzi talán egy ember a saját rossz sorsát. Ő valószínűleg megérezhette, mert mindig azt mondta, hogy figyeljünk oda, mert hogyha ő elkapja a vírust, az őt elviszi”

– mondta Tímea.


Amikor elkapta a betegséget, lázas lett, nagyon köhögött, a beszéd pedig nagyon kifárasztotta. Mentő szállította kórházba, ahol este felhívták a családot, hogy intenzív osztályra került. Amikor lélegeztetőgépre került, Tímea már érezte, hogy nagy baj van. Az asszony elmondása szerint fél, vagy háromnegyed óra múlva érkezett a tragikus hír, hogy férje elhunyt.


„Olyan hihetetlen, hogy egy életerős fiatalember, és ez másfél hét alatt letarolta és elvitte” – zokogott az édesanya, aki elárulta: szerelme novemberben lett volna 46 éves.


A család élete teljesen felborult, a rokonok és a barátok segítettek talpra állni a nehéz helyzetből. A Regőczi Alapítvány is minden téren támogatja a három gyermekkel maradt édesanyát.


„Apa már föntről néz ránk és büszke ránk, hogy mindent meg tudunk tenni” – tette hozzá Tímea.


Mint ismert, a Jónak lenni jó! idén a koronavírus miatt árván és félárván maradt gyerekeket segíti a Regőczi Alapítványon keresztül. A 1357-es adományvonalon egy hívás és SMS továbbra is 500 forintot jelent a gyerekeknek. Lehet segíteni a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon is, ahol tárgyi adományokat lehet megvásárolni. A közmédia jótékonysági akciója december 19-én zárul egy egész napos műsorfolyammal.