Országos gyász: Bekövetkezett a tragédia! Meghalt a legendás magyar sportoló. Te is ismerted ŐT..


Országos gyász: Bekövetkezett a tragédia! Meghalt a legendás magyar sportoló. Te is ismerted ŐT..Hatvanharmadik életévében elhunyt Bors László, korábbi kiváló vízilabda kapus, aki a nyolcvanas évek elején védte a válogatott kapuját, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmet is nyert.


Az egykori kiváló kapus tagja volt az 1982-es világbajnoki ezüstérmes csapatnak, miként az 1983-as Európa-bajnoki ezüstérmes és az 1981-es Európa-bajnoki bronzérmes együttesnek is. Éveken keresztül tagja volt a válogatott keretének, segítette aktuális kapustársa munkáját – 25 alkalommal védhette a nemzeti csapat kapuját.


Tehetsége hamar kibontakozott, a BVSC és a Honvéd meghatározó játékosa volt, előbbi klubbal magyar bajnoki címet és Magyar Kupagyőzelmet is ünnepelhetett. A BVSC Örökös Tagja kitüntető címet is megkapta.


Pályafutása befejezését követően edzőként dolgozott, számtalan tehetség bontakoztatta ki szárnyait az irányítása alatt. Kvalitását bizonyítja, hogy sokáig dolgozott a különböző utánpótlás-válogatottak mellett, miként az Universiade-válogatott kapusait is edzette.